Spanning troef in Clio Trophy Belgium

Dit weekend trekken de deelnemers aan de Clio Trophy Belgium naar Oost-België voor de East Belgian Rally, die op zaterdag 28 september verreden wordt. De wedstrijd in en rond Sankt-Vith is de vierde en voorlaatste manche van het seizoen. De strijd voor de titel is na het verrassende verloop van de Omloop van Vlaanderen nog helemaal onbeslist.

De verrassende winnaar in Roeselare, Lény Cols, krijgt in Sankt-Vith de eer het parcours van de Clio-rijders te openen als leider in de tussenstand. Geen makkelijke opgave voor de jongste telg van de Cols-dynastie, want hij komt voor de eerste keer aan de start in Sankt-Vith op een parcours dat door de meeste rijders als het mooiste en het moeilijkste van het ganse seizoen wordt omschreven.

Jo Muylle

Nard Ippen is na zijn uitsluiting in Roeselare gebrand op een revanche. De Nederlander won vorig weekend in eigen land de Clio Trophy en hij wil zijn overwicht van de Omloop van Vlaanderen bevestigen met een zege. Ook de Roemeen Cristian Sugar is op zoek naar een goede score, nadat hij in West-Vlaanderen twee keer van de baan ging.

Lyssia Baudet, die binnenkort haar WRC-debuut zal maken, wil dichter aansluiten bij het leidende trio, net als Jo Muylle, knap vierde in de tussenstand. Thomas Martens, die in Roeselare mogelijk naast een eerste overwinning greep door een dubbele lekke band op de slotproef, start in Sankt-Vith niet met zijn vertrouwde navigator Eddy Smeets. Deze keer zullen de nota’s gelezen worden door Marc Huysegems.

Thomas Martens

De Clio Trophy Belgium verwelkomt in de East Belgium Rally twee nieuwe deelnemers. Naast Joé Plattes, komt ook zijn 18-jarige neef Sergio Plattes voor de eerste keer aan de start. “Dit weekend zal ik mijn grote droom in vervulling zien gaan. Ik heb er altijd van gedroomd om mijn thuisrally eens te rijden. Toen ik 4 jaar was, ben ik voor de eerste keer gaan kijken en elk jaar was ik van de partij langs de proeven. Ik ben van Büllingen, dus ik kijk enorm uit naar de eerste proef in mijn dorp. Mijn doel is om me te amuseren en te finishen om ervaring op te doen, want het is mijn doel om volgend jaar de Clio Trophy te kunnen rijden,” vertelt Sergio Plattes.

De 38-jarige Dany Born komt met andere ambities aan de start. Nadat hij al twee keer tweede werd in het Criterium in de East Belgian Rally, zou de streekpiloot wel eens kunnen verrassen bij zijn debuut in de Clio Trophy. “Samen met mijn copilote Céline Velz hebben we er dit jaar voor gekozen om deel te nemen in het kader van de Clio Trophy, vooral om de competitie met gelijke wapens op te zoeken. Ik woon in Sankt-Vith, dus ik heb wel parcourskennis, maar de vaste Clio-rijders hebben het voordeel dat ze de auto beter kennen. Natuurlijk droom ik wel van een podium, maar een top 5 lijkt me realistischer,” vertelt Dany Born, die veel ervaring heeft dit seizoen vooral actief is in het Europees kampioenschap Cross Car.

Lyssia Baudet

De Clio Trophy Belgium blijft erg interessant zowel voor jonge talenten die hun eerste stappen willen zetten in de rallysport als voor piloten met meer ervaring die een betaalbare formule zoeken om zich met gelijke wapens te meten met andere gepassioneerde rallyrijders. Afspraak zaterdag 28 september in Sankt-Vith voor de East Belgian Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws