24 Uur van Daytona: stand van zaken na twee uur racen

Een relatief rustig begin, zo kunnen we de start van de 24 Uur van Daytona het best omschrijven. Op één ongeval na verliepen de eerste twee uren van de race vrij vlekkeloos, waarbij de Belgen nog steeds goed gepositioneerd zijn.

De algemene leider is momenteel de #60 Meyer Shank Racing Acura DPi (Jarvis/Blomqvist/Castroneves/Pagenaud), met in hun zog de #1 van Renger van der Zande (Cadillac Racing) en de #10 van Will Stevens (Konica Minolta Acura DPi).

Belgen incidentloos

Wat onze landgenoten betreft: in LMP3 vinden we Ugo de Wilde momenteel op de derde plek met de #26 van Muehlner Motorsports America. In GTD Pro begon Alessio Picariello daarnet aan zijn stint, en hoe! Hij schoof zeer snel op van positie vier naar één in de WheaterTech Racing Porsche GT3 R. Het is Porsche dat momentele in GTD Pro het laken naar zich toe trekt, want op positie twee en drie vinden we het Duitse merk ook terug, waarbij de KCMG Porsche van Laurens Vanthoor momenteel derde rijdt.

Maxime Martin moet momenteel achtervolgen in de Heart of Racing Aston Martin. Hem vinden we terug op positie 9. Jan Heylen tot slot rijdt momenteel zesde in GTD, in een Wright Motorsports Porsche die hij deelt met Hardwick/Robichon/Lietz.

(Foto ©: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws