Lyssia Baudet: “Derde plaats doet deugd”

De Renault in de kleuren van het RACB National Team wist op het nochtans verraderlijke parcours van de Omloop van Vlaanderen alle valstrikken te vermijden. Na afloop van twee wedstrijddagen en twintig chronoritten tikten Lyssia Baudet en Léa Sam-Caw-Freve met hun zwart-geel-rode Clio als derde in de Trophy aan. Het verschil met de winnaars in deze promocup was echter niet min en vraagt om een iets agressievere instelling bij de volgende manche, de East Belgian Rally.

Voor de rallyrijders van het Belgische kampioenschap zat de zomervakantie er afgelopen weekend helemaal op. Met de Omloop van Vlaanderen werd de tweede seizoenshelft aangesneden, op een lastig parcours dat door de wisselvallige weersomstandigheden nog verraderlijker werd gemaakt.

In die moeilijke omstandigheden kroop Lyssia Baudet voor het eerst sinds haar opgave in de Sezoensrally vier maanden geleden opnieuw achter het stuur van haar Clio Trophy.“Ik ben er in Roeselare nooit in geslaagd om helemaal bevrijd te rijden”, gaf de jonge vertegenwoordigster van het RACB National Team toe. “Af en toe passeerde die gemiste remzone die tegen een Limburgse boom eindigde nog door mijn gedachten. Ik heb de West-Vlaamse proeven dan ook voorzichtig aangesneden. Iets te voorzichtig wellicht.”

De tijden bevestigden dat: Lyssia stond na de laatste proef op meer dan zeven minuten van de winnaar, die achteraf wegens een technische inbreuk werd gediskwalificeerd.

“We mogen tevreden zijn dat er aan de finish geen kras op de wagen zat”, lachte Baudet evenwel. “Op de smalle wegen, met heel wat modder in de bochten, gingen we geen enkele keer in de fout. Ook niet toen het in het donker begon te regenen. En we finishen op een derde plaats in deze manche van de Clio Trophy. Ik ben er me echter terdege van bewust dat dit beter kon. Voor de volgende wedstrijd, de East Belgian Rally (die op 28 september in en rond Sankt Vith wordt afgewerkt, red.) ga ik er alles aan doen om mijn wedstrijdritme te verhogen en het verschil met de snelsten in deze promocup te verkleinen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws