Enzo Ide weer klaar voor de autosport en stapt met JC Raceteknik in EK Rallycross

Het nieuws leest als een sprookje in moeilijke tijden: het Zweedse rallycrossteam JC Raceteknik en onze landgenoot Enzo Ide stappen samen in het Rallycross European Championship. De West-Vlaming, die in augustus 2019 erg gekwetst raakte bij een ongeval thuis, kan vandaag weer achter een stuur kruipen en tonen dat hij niets van zijn gedrevenheid en talent heeft verloren. De start van het EK Rallycross is voorzien begin mei in Portugal, maar gezien de huidige Coronacrisis, is die datum nog onzeker.

JC Raceteknik start met twee rijders in het FIA European Rallycross Championship, dat maakte het in Varmland gevestigde team JC Raceteknik bekend. Het team zet tevens een wagen in het FIA World Rallycross Championship in voor Robin Larsson. De Noor Ben-Philip Gundersen wordt de teamgenoot van Enzo Ide in het FIA European Rallycross Championship (Supercar-EK).

Enzo Ide heeft een succesvolle racecarrière achter zich, met een titel in de Blancpain Sprint Series als mooiste wapenfeit, naast een zege in de 24 Uur van Zolder, beide voor Audi en WRT. In 2018 debuteerde hij in de rallycross en in 2019 nam hij met JC Raceteknik op het Belgische circuit van Spa deel aan het WK Rallycross. Kort daarna kreeg Ide thuis een ernstig ongeluk, en hij lag in een tijdelijke coma, alvorens aan een lange revalidatie te beginnen. Ide was echter vastbesloten om terug te keren naar de autosport en kijkt samen met JC Raceteknik uit naar de uitdagingen van Euro RX.

Enzo Ide start in een Audi S1 Supercar en is van plan het volledige seizoen te rijden in het FIA European Rallycross Championship. Op 16 en 17 mei doet het kampioenschap ook ons land aan, gevolgd door wedstrijden in Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Letland.

“Dat ik nog kan rijden, is te danken aan het onwaarschijnlijke werk van de artsen en verpleegkundigen die mij heel de tijd geholpen en begeleid hebben. Ook mijn vrouw, mijn vader en moeder, mijn familie en mijn vrienden, wil ik op deze manier bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ik ben zeer blij dat ik in staat ben om weer op dit niveau aan autosport te doen,” laat Enzo weten. “Mijn dank ook aan JC Raceteknik en de mensen van het team! Ik doe geen uitspraken over prestaties of plaatsen, dat lijkt me te vroeg, maar als ik aan autosport kan doen, is dat niet om te figureren, dat staat vast! Laat mij ook toe om te vragen dat iedereen in deze moeilijke periode elkaar steunt en verantwoord is, dan kunnen wij met z’n allen zo snel mogelijk weer allemaal samen onze passie beleven!”

“De tocht die Enzo de afgelopen zes maanden heeft gemaakt met zijn revalidatie was ongelooflijk. Achter het stuur van een raceauto zitten is wat hij wil doen en ik ben blij voor hem dat we die droom samen kunnen waarmaken. We weten al lang dat hij plannen had om een hele serie te rijden en vorig jaar werd het helaas maar één wedstrijd. We kijken er dus naar uit om dat dit jaar samen te kunnen doen!” aldus Joel Christoffersson, teammanager bij JC Raceteknik. “Enzo is een zeer talentvolle en succesvolle autocoureur, die van alle markten thuis is. We gaan het seizoen in, kijken waar we staan en werken vanaf daar verder. Hij heeft veel potentieel en leert snel en het zal hem goed doen om Robin Larsson in het team te hebben om de data mee te analyseren.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws