Op de ‘coronakoffie’ met Stienes Longin

Het zijn, op zijn zachtst uitgedrukt, rare tijden en daar moeten we de komende weken willens nillens mee omgaan. En net zoals eender welke sport die hard wordt getroffen, zo is dat ook bij de autosport. We legden ons oor even te luister, weliswaar van op een respectabele afstand, bij Stienes Longin.

Allereerst Stienes, hoe is het met de gezondheid?

Op dit moment voel ik me kerngezond en dat is in deze tijden toch wel zeer belangrijk. Conditioneel gezien was ik mij net zoals vele andere piloten helemaal aan het voorbereiden op die eerste wedstrijd en we gingen dus stilaan pieken, maar dat gaan we nu moeten uitstellen naar een latere, voorlopig nog ongekende datum en dat voelt dan weer enigszins raar aan.

Meerdere manches van diverse kampioenschappen zijn uitgesteld en worden vermoedelijk op een later tijdstip verreden en misschien moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat sommige events helemaal niet meer gaan doorgaan wegens geen plaats meer op de kalender. Geen schrik dat het binnenkort, als dit alles door is, echt te druk zou gaan worden?

Schrik heb ik daar zeker niet voor. Ik heb het volste vertrouwen in de organisatoren dat zij er wel zullen uit geraken. De kalender zal druk worden en zowel als piloot als het ganse team moet je over een groot aanpassings- en doorzettingsvermogen beschikken. Je moet het toch nemen zoals het komt. Veel gaan we daar voorlopig natuurlijk niet aan kunnen veranderen, behalve ons uiterste best doen om gezond te blijven.

Is alles voor het team, op gebied van logistiek en voorbereiding met een mogelijks drukke agenda in het vooruitschiet, dan nog haalbaar?

Goh, ook hier is dat natuurlijk weer moeilijk te bepalen vermits het nog altijd ‘coronakoffiedik’ kijken is. We gaan nog enkele weken geduld moeten oefenen vooraleer we het een en ander kunnen plannen. Maar, moest het effectief te druk worden, naar Zolder, Venray en eventueel Hockenheim kan ik toch gewoon met de NASCAR over de autostrade rijden, haha!

Stienes, kampioen in Belcar of NWES?

Dat is vrij duidelijk, beiden natuurlijk! We beschikken over zeer goede papieren en de titel in beide kampioenschappen is zeker mijn doel. Moest het toch zo ver komen dat het niet combineerbaar zou zijn ga ik voor de NASCAR Whelen Euro Series, maar ik heb het voordeel dat ik niet elke wedstrijd in de Belcar moet meerijden om in het puntenklassement opgenomen te worden. Hopelijk komt het allemaal een beetje in orde en moet er niet gekozen worden.

Laat de koffie nog smaken Stienes … en blijf in uw kot!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws