Op de ‘coronakoffie’ met Freddy Hindryckx

Dit moest net voor de meeste teams de belangrijkste periode van het seizoen worden. De meeste kampioenschappen trekken zich op gang, heel wat piloten wilden de nieuwe bolide en/of sponsors voorstellen, maar iedereen zit gewoon voor onbepaalde tijd vast. Wij gingen eventjes op de denkbeeldige koffie bij Freddy Hindryckx, secretaris van één van Vlaanderens grootste renstallen, namelijk autostal Atlantic.

“Normaliter moest dit nu voor ons één van de drukste periodes zijn” aldus Freddy. “Aan de vooravond van onder andere Tielt en de Monteberg komen er traditioneel heel wat vergunningsaanvragen binnen. We kenden een piekje voor Moorslede, maar éénmaal bekend werd dat deze en heel wat andere wedstrijden geannlueerd werden, viel alles in het water. Het is hier nog nooit zo rustig geweest en de telefoon gaat amper af. Hier en daar zou er eens iemand bellen om te peilen of we al meer weten rond een bepaalde rally, maar voor de rest staan ook onze activiteiten op een laag pitje.

Ik zetel ook in de VAS-sportcommissie, maar ook daar kunnen we weinig doen. We moeten jammer genoeg, maar vol begrip, vaststellen dat heel wat organisatoren al beslissen om hun proef dit jaar niet te organiseren. Zo werd in de afgelopen uren nog meegedeeld dat Kasterlee ‘gecanceld’ wordt. Je moet weten dat de organisatoren in de maanden vooraf heel wat financiële kosten hebben, zoals verzekeringen, het drukwerk in de zin van affiches, folders of flyers, roadboeken enz. Om dan uiteindelijk toch alles te moeten in de papiermand te gooien.

Het enige positieve is misschien dat als mensen die hun wedstrijd door het coronavirus gekortwiekt zagen, eventueel kunnen overwegen om de vrijgekomen data in te nemen. Wat echter niet gemakkelijk zal zijn, gezien de propvolle kalender, en terug heel de rompslomp van vergunningsaanvragen en toelatingen van de gemeenten op gang brengen. Naar ik in de wandelgangen kon vernemen zou Tielt eventueel overwegen op een andere datum te organiseren. Maar dat is echt nog koffiedik kijken. Voor het ogenblik zitten we van organisator tot federatie, van renstal tot piloten en co-piloten allemaal met veel vraagtekens.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws