Op de ‘coronakoffie’ met Frederic Miclotte

Frederic Miclotte voorstellen aan het brede rallypubliek hoeft niet zo nodig. Zijn staat van verdienste als co-piloot oogt bijzonder mooi, en hij was met succes actief als navigator in binnen-en buitenlandse rally’s. En zeker niet naast de minste piloten. Een greep uit het lijstje piloten die Fred naar successen begeleidde: Freddy Loix, Bernd Casier, Cedric Cherain, PJM Cracco, Tim Van Parijs, Kevin Abbring, Dennis Kuipers, Robin Maes, Achiel Boxoen en natuurlijk Jourdan Serderidis, de man waarmee hij enkele jaren terug J-Motorsport opstartte. Meer dan tijd dat we eens op de koffie gingen bij de Oost-Vlaming.

“We zijn in 2014 gestart met J-Motorsport en zijn gelukkig geen bedrijf dat pas opgestart is . Veel bedrijven, ongeacht of ze nu in de autosport zitten of niet, zullen het heel moeilijk hebben. Het moeilijkste is dat we niets kunnen plannen. Niemand weet hoelang dit gaat duren en hoe snel alles gaat herpakken na de corona crisis. Gaan bedrijven nog sponsoren? Gaan er klanten zich terug trekken of een kleiner programma rijden? Niemand heeft er zicht op…

Voor ons zijn er op dit moment al 9 geplande wedstrijden geanuleerd/uitgesteld en ik vrees ook dat er nog meer gaan volgen.

Iedereen is bij ons nog aan het werk(op een veilige manier), behalve de freelance mensen. We zijn gewoon om de winter te overbruggen zonder wedstrijden en hebben nog voldoende werk. Momenteel zijn we alle wagens aan het afwerken en raceklaar aan het zetten. We hebben ook een historic afdeling die anders op een laag pitje draait, waar we ons nu op concentreren. Momenteel zijn we in opdracht van een klant, bezig met het volledig heropbouwen van een BMW M5 en we hebben ook nog enkele Ford Escorts MK2 staan die we willen ombouwen naar rally wagens.

Wat de diverse kampioenschappen betreft, zal vooral naar de RACB en de promotor moeten gekeken worden. Maar naar mijn mening is het onmogelijk om alle wedstrijden op een later tijdstip te laten plaatsvinden. Er gaan gewoon te weinig weekends zijn om iedereen zijn sport of hobby te laten uitvoeren. We kunnen dan ook niet spreken van een volwaardig kampioenschap. De puntenindeling en schrapresultaten zullen herbekeken moeten worden en kunnen we een kampioen aanduiden met bijvoorbeeld maar 6 BRC wedstrijden op de kalender? En wat met alle VAS en ASAF wedstijden…

Ik ben iemand die van nature heel optimistisch is,maar ik hoop dat we tegen Ieper opnieuw kunnen starten. We kunnen ook zoals ASO (Organisatie Tour de France) voorstelt rally’s doen zonder publiek. Maar dat is zoals een café zonder bier, en alle organisatoren kunnen geen wedstrijd organiseren zonder de inkomsten die ze hebben van de verkoop van ingangstickets.Dus dit is ook uitgesloten.

Ik hoop dat iedereen de regels volgt die de overheid oplegt en dat we hopelijk allemaal gezond en snel weer kunnen genieten van onze geliefkoosde sport.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws