Maar liefst 33 inschrijvingen voor de 2020 NASCAR Whelen Euro Series

We gaan allemaal nog een tijdje moeten wachten vooraleer we de eerste strelingen voor het oor op eender welk circuit mogen verwachten, maar het team van de NASCAR Whelen Euro Series is er klaar voor. Wanneer we de groene vlag krijgen om te racen zal het NWES maar liefst 33 inschrijvingen in 17 teams mogen verwelkomen. Sommige teams runnen drie tot vier wagens maar het gros doet het met twee stuks.

“Het seizoen moet nog beginnen, maar in feite hebben wij onze eerste race al gewonnen dankzij die nieuwe telg in ons team, Alon Day. Hij zat aan ‘het stuur’ van de #24 Monster Energy tijdens de virtuele race op Watkins Glen. Ik heb de simrace wat gevolgd en het was bijzonder leuk om naar te kijken,” laat Anthony Kumpen, teammanager van PK Carsport weten. “Sinds ik in 2014 aan de start stond van het NWES heb ik altijd gezegd dat het een van de snelst groeiende series in Europa zou worden en ik heb gelijk gekregen. Het is een speciale mix van ervaren en jonge rijders, omringd door een zalige drukte op de circuits waar een bijzondere sfeer hangt wat maakt dat het geweldig is om van die series deel te mogen uitmaken,” besluit Anthony.

“Ik kijk alvast uit naar de start van het seizoen want we hebben de afgelopen winter keihard gewerkt om alles in orde te krijgen,” laat Braxx Racing Jerry De Weerdt weten. “We zijn nog op zoek naar goede piloten om onze derde wagen te bemannen en we hebben al gezorgd voor een goede line-up voor de serie. Ook Marc Goossens rijdt weer met Braxx Racing mee en hij is natuurlijk altijd goed voor een of meerdere podiumplaatsen, maar we hebben ook jonge rijders in het team die dit jaar de potentie hebben om deftige resultaten neer te zetten,” aldus Jerry.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws