De VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni

Kronos Events, organisator en promotor van de VW Fun Cup powered by Hankook, heeft kennisgenomen van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad en de federale regering aangekondigd op 24 april. Het ‘goede nieuws’ is dat er een (kleine) mogelijkheid bestaat om opnieuw kleine evenementen (in open lucht) te organiseren vanaf 8 juni…

Na die nieuwe aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad, werd er geen uitsluitsel gegeven over de organisatie van het kampioenschap en dus de komende wedstrijden van het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook. “Maar de deur werd wel op een kier gezet door de datum van 8 juni mee te delen als mogelijk startpunt voor de organisatie van kleine evenementen in open lucht”, zegt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “In de huidige, moeilijke situatie is dat een hoopvolle boodschap voor onze gemeenschap. We moeten echter beseffen dat die wedstrijden op zijn minst met een reeks maatregelen zal georganiseerd worden die nauwgezet moeten nageleefd worden, zoals de verplichte ‘social distancing’ en/of het dragen van een masker. Als dat bevestigd wordt, wat we uiteraard hopen, zullen we – eindelijk! – een aantrekkelijke kalender kunnen aankondigen die is aangepast voor het seizoen van 2020. Dat is onze doelstelling, door dagelijks te werken met een hyper gemotiveerd team, hand in hand met de verschillende circuits en de federatie.”

Die aankondiging brengt dus met zich mee dat het Franco Fun Festival, oorspronkelijk de derde wedstrijd van de VW Fun Cup die over twee weken zou georganiseerd worden op het Circuit de Spa-Francorchamps, verplaatst wordt naar een latere datum.

“Wat betreft de wedstrijd van de VW Fun Cup powered by Hankook voorzien op het circuit van Magny-Cours op 22-23 mei, is het tot slot wachten op een beslissing van de Franse regering, die normaal op het einde van deze week genomen wordt. We kruisen de vingers!”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws