Sezoensrally staakt het zoeken naar een nieuwe datum, 2021 wordt een editie ter ere van overleden voorzitter Jeff Steensels.

Eind maart liet Racing Team Moustache al weten dat er geen Sezoensrally georganiseerd zou worden op 16 mei 2020. Toen werd nog even gedacht om een andere datum in 2020 te zoeken maar ook daar stapt RTM nu van terug om verschillende redenen.

Alhoewel de club niet meer heeft kunnen vergaderen, is één ding alvast duidelijk.
Er is alvast de intentie om in 2021 te organiseren, ter ere van de overleden voorzitter Jeff Moustache Steensels.

“Als grote evenementen verboden blijven tot einde augustus, resteren er nog vier maanden om wedstrijden te organiseren in 2020. Enkel de Spa Rally heeft al een nieuwe datum midden december.
We zijn trouwens benieuwd wat de RACB gaat beslissen in functie van het kampioenschap. Als getroffen organisator hebben we nog niets gehoord vanuit de Aarlenstraat…”

“Gezien de rallykalender ook in het najaar goed gevuld is, gaan we niet op zoek naar een nieuwe datum. Die zou trouwens nooit goed uitkomen voor de land- en tuinbouwers waar we absoluut een goeie relatie mee willen behouden. De financiële partners van zowel de rallyteams als de organisatie maken zware tijden mee. Het is dus niet ondenkbaar dat sponsorgelden teruggeschroefd of zelfs geannuleerd worden. Een sabbatjaar om een beetje op adem te komen – dat geldt zeker ook voor het medisch personeel dat nodig is om een rally te organiseren (dokters, verplegers, Rode Kruis, … – verdient dan onze voorkeur.”

Als alles naar wens verloopt, zal de 44ste editie van de Sezoensrally op zaterdag 15 mei 2021 georganiseerd worden.

De voorbereidingen die de organisatie al deden voor 2020 zullen niet verloren zijn. Het zal geen gemakkelijke opgave worden zonder hun trouwe voorzitter maar men hoopt dat iedereen gemotiveerd is om zeker ter ere van Jeff ervoor te gaan in 2021.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws