Gilles Magnus: “Mooie manier om concentratie te trainen”

Zoals alle andere sporttakken staat ook TCR Europe op pauze. Nochtans zal Gilles Magnus volgende zaterdag de kleuren van het RACB National Team verdedigen, tijdens de eerste SIM Racing meeting die aan het Europees kampioenschap voor toerwagens gewijd is. Kan onze landgenoot op de virtuele versie van Francorchamps de zege behalen, net zoals hij dat twaalf maanden geleden op de echte omloop deed?

Net zoals heel wat andere autosporters staat Gilles Magnus op dit ogenblik op stand-by. Dat verhindert onze landgenoot echter niet om hard te trainen. “Hoewel de datum waarop TCR Europe zal herbeginnen nog niet exact bekend is, wil ik bij de start van het seizoen in optima forma verkeren”, stelt de rijder van het RACB National Team. “Thuis werd ik hard aan mijn fysieke conditie, door de oefeningen die door de trainers van het RNT zijn opgesteld nauwgezet af te werken.”

Sinds enkele dagen maalt de Antwerpenaar ook heel wat rondjes af aan het stuur van de Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing. “Denk nu maar niet dat ik de lockdown-regels overtreed”, glimlacht Gilles. “Ik ben uiteraard actief in de wereld van het simracen. Het RACB National Team heeft me een krachtige simulator geleend, waarop ik me kan voorbereiden op de eerste afspraak van de TCR Europe SIM Racing. De promotoren van TCR Europe hebben het uitstekende idee gehad om een virtueel kampioenschap te lanceren, een seizoen dat start in Francorchamps. U kan zich wel inbeelden dat ik heel gemotiveerd ben om daar goed voor de dag te komen! De graphics van de game zijn opmerkelijk goed uitgevoerd. Naast het feit dat ik het zal kunnen opnemen tegen 24 andere en even enthousiaste rijders, zijn deze races ook een uitstekende manier om mijn concentratievermogen te trainen en race-automatismen te onderhouden. Opwarmronde, startgrid, start, inhalen… Allemaal belangrijke momenten die je in deze periode waarin de motoren zwijgen best zoveel mogelijk herhaalt.”

De eerste meeting gaat op zaterdag 2 mei om 19 uur van start. De 25 rijders, die allemaal over ervaring in de autosport beschikken, starten dan een kwalificatiesessie van 22 minuten. Volgen dan de twee races van acht ronden. De grid van de tweede manche zal worden vastgelegd op basis van de uitslag van de eerste race, waarbij de top-12 wordt omgekeerd. De puntenverdeling is identiek aan die van het echte kampioenschap: van 10 tot 1 punt voor de kwalificaties, en van 40 naar 1 voor de top-15 van elke race. Na Spa volgen nog de Red Bull Ring (13 mei), Hungaroring (20 mei), Le Castellet (10 juni), Zolder (24 juni), Monza (8 juli) en Barcelona (22 juli).

De races kunnen worden gevolgd op TCR TV, de Facebook-pagina’s van TCR en TCR Europe en het TCR YouTube-kanaal.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws