Ypres rally lanceert zijn nieuwe datum: 01-03 oktober 2020

Op woensdag 29 april liet de organisatie van de Ypres rally weten dat de wedstrijd niet kan doorgaan op de voorziene datum van 25 tot 27 juni, dit door de huidige maatregelen door COVID- 19. Maar vandaag komen ze met een oplossing, ze gingen samen met de stad Ieper en de gemeenten op zoek naar een gepaste datum. Op 1 oktober kunnen we terug genieten van ronkende motoren in en rond Ieper.

“De corona-crisis en het sportverbod tot 31 juli hebben ons voor het eerst gedwongen de Renties Ypres Rally uit te stellen tot de herfst”, aldus Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Het was een ingewikkelde puzzel om samen met alle partijen een geschikte datum te vinden. We zullen er alles aan doen om het eerste weekend van oktober een geweldige rally te organiseren voor zowel de moderne wagens, als voor de historics. Met deze datum begin oktober is ook de Ieper Rally een ideale voorbereiding voor de World Rally Championship-ronde in Duitsland. Het zal ongetwijfeld een nieuwe uitdaging worden voor de coureurs om de bekende speciale etappes in het najaar te voltooien. De deelnemers zullen meer tests in het donker moeten afleggen. In zekere zin zullen we terugkeren naar de basis. “

Dit is natuurlijk zeer goed nieuws voor alle teams en rallyfanaten. Maar hoe we dit praktisch zien, valt nog af te wachten. Wordt er een maximum aan tickets aangelegd? Zal er maar een beperkt aantal bezoekers mogen komen en moeten we allemaal op anderhalve meter op het parcours staan, al dan niet met een mondmasker? Er rijzen hierbij veel vragen. Wat we zeker weten, is dat deze Renties Ypres Rally een vernieuwende maar uitdagende wedstrijd zal zijn!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws