GHK Racing by T2 met jonge talenten en Jurgen Van den Broeck in de VW Fun Cup!

Een nieuwe naam maakt komend seizoen zijn intrede in de VW Fun Cup powered by Hankook! GHK Racing by T2, een naam die klinkt als een klok in de Belgische autosport, brengt met de steun van DDS Racing een Biplaces aan de start van geselecteerde wedstrijden. Aan het stuur zitten niet alleen jonge talenten, maar ook ex-profwielrenner Jurgen Van den Broeck.

Enkele jaren geleden begon GHK Racing by T2, naast het programma met de Norma, een succesvol opleidingsprogramma voor jonge rijders. In het GHK Karting-team wordt de (eigen) jeugd begeleid in allerlei zaken, van mediatraining tot voedingsleer, naast natuurlijk ontelbare uren aan het stuur van de karts. Daarnaast viel de beslissing om dit jaar, met de ondersteuning van jarenlange partners als Narviflex, Carglass, Induzz3 en Opteco, te starten met een ‘rookieprogramma’ voor de VW Fun Cup powered by Hankook. Een ideale leerschool om de volgende stap in de autosport te zetten.

Naast jonge rijders als Brent Verheyen (een gekende naam bij GHK) en Feye Hijts, is er in dat rookieprogramma van GHK Fun Cup Racing by DDS ook plaats voor andere rijders die hun eerste stappen zetten op circuit. Zo maakt ex-profwielrenner Jurgen Van den Broeck de overstap van twee naar vier wielen en zal hij voor dit nieuwe project dus zonder twijfel heel wat aandacht lokken van de media en het brede publiek! De Antwerpenaar krijgt verder het gezelschap van ervaren rallycrossrijder Jochen Coox en Rofix-zaakvoerder Ron Vaessen.

Onder begeleiding van Guy Verheyen (ervaren piloot, drijfkracht achter GHK en invoerder van Toora) en Erwin Hijts (manager van Maaslandbanden en ervaren VW Fun Cup-rijder) hebben de rijders, voor de coronacrisis de circuits gijzelde, al de nodige ronden gedraaid op verschillende circuits met de Biplaces. Met die racekever kunnen niet alleen passagiers proeven van de wedstrijd, maar minder ervaren rijders bovendien ook gecoacht worden.

Daan Deschepper, teambaas van DDS Racing, is de man die het nieuwe avontuur zal begeleiden. De West-Vlaming stoomt de VW Fun Cup klaar en de auto werd bij Grafiwrap voorzien van een prachtige nieuwe jurk. Helaas heeft de Covid 19-pandemie een stokje gestoken voor de persvoorstelling in de showroom van Delorge Hasselt, en dus toonde de Biplaces #352 zijn nieuwe kleuren voor het eerst tijdens een trackday op Circuit Zolder.

Laat er geen twijfel over bestaan: GHK Fun Cup Racing by DDS, de rijders en ‘Turbo Twan’, zoals de Kever van het Limburgse team wordt genoemd, zijn er meer dan klaar voor!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws