Nieuwe Toyota Hilux 2020 getest door Fernando Alonso

Tijdens hun training voor de 2020 rally van Dakar vorig jaar in Spanje kregen motorsportlegendes Fernando Alonso en Marc Coma de unieke kans om een preproductie-prototype te testen van de nieuwe 2020 Toyota Hilux, naast de voor rally’s bestemde TOYOTA GAZOO Racing Hilux, waarmee ze samen de eindmeet haalden bij hun allereerste poging in de rally van Dakar, vaak beschouwd als een van de zwaarste motorsportevenementen ter wereld.

De recentste versie van de wereldwijd favoriete pick-up beschikt over een nieuwe en krachtige 2,8-liter aandrijflijn en een nieuwe ophangingsgeometrie en bevestigt hiermee de reputatie van legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Na een test op een zwaar en speciaal voor rallywagens ontworpen parcours, vertelde Fernando: “De Hilux is een icoon en ik ben al lang een fan van deze wagen. Toen ik de nieuwe Hilux voor het eerst zag, was ik echt onder de indruk. Het was fantastisch om de nieuwe wagen in een moeilijke rally-omgeving te testen en de limieten ervan op te zoeken. De nieuwe 2,8-liter motor gedraagt zich echt goed en de nieuwe ophanging voelt fantastisch aan. Zelfs wanneer je de Hilux naar zijn limieten stuwt, is het comfort nog steeds verzekerd. Ik denk dat de nieuwe Hilux onoverwinnelijk kan zijn.”

De unieke testrit werd samen met het TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally Team uitgevoerd volgens de kernfilosofie van TOYOTA GAZOO Racing om “nog betere wagens te bouwen”, terwijl Fernando, tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, titelhouder van het FIA World Endurance Championship met TOYOTA GAZOO Racing, tweevoudig wereldkampioen Formule 1 en winnaar van de 24 uur van Daytona, en Marc, vijfvoudig winnaar van de rally van Dakar in de motorklasse en zesvoudig wereldkampioen in de FIM Cross-Country Rallies, hun intensieve training voor de 2020 rally van Dakar verderzetten, waar ze met hun Toyota Hilux bij hun eerste poging een respectabele 13de plaats haalden.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws