70 Years Porsche 356 … in the spotlight

Een kleine twintig modellen van de Porsche 356 – van de eerste tot de laatste – vertellen het verhaal van deze beroemde en mythische sportwagen die dit jaar 70 kaarsjes mag uitblazen.
De 356, ontwikkeld in 1950 in Gmünd (Oostenrijk) door Ferry Porsche – de tweede zoon van professor Ferdinand Porsche, is de eerste auto die de naam Porsche mocht dragen. Een merk dat al snel veel roem zou vergaren.

Deze kleine, lichte sportwagen behaalde dankzij zijn 1100cc, luchtgekoelde 4-cilinder boxer-motor vele sportieve successen op de grote circuits, voornamelijk in Amerika.

Het publiek kan de vele verschillende versies van de 356 komen ontdekken in Autoworld. Onder andere de pré-A, A, B, C (die telkens nog eens onderverdeeld worden in de Speedster, Cabrio en Coupé) maar ook de Denzel, Zagato, Karmann Hardtop, D’Ieteren Roadster, Carrera GT, Carrera Abarth of een Polizei-versie, zullen van de partij zijn!

70 jaar Porsche 356 … @ Autoworld Brussels en dit van 01 juli tot en met 30 augustus 2020. Meer info? www.autoworld.be

Foto’s met dank aan Autoworld Museum.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws