Belcar gaat alsnog voor een volledig seizoen

De organisatie rond het schitterende Belcar Endurance Championship heeft het, ondanks de moeilijke coronatijden, toch voor elkaar gekregen om haar deelnemers en hopelijk ook de toeschouwers alsnog een volledig seizoen aan te bieden. Helaas staat nu al vast dat tijdens de Zolder Superprix en de DTM geen publiek is toegelaten, maar men weet nooit natuurlijk …

De nieuwe kalender, die gisteren namiddag bekend werd gemaakt, huisvest zes wedstrijden waarvan er maar liefst vijf verreden zullen worden op het thuiscircuit van Zolder, voor de andere race wordt er uitgeweken naar het circuit in het Nederlandse Assen.

En voor het eerst in de geschiedenis van het Belcar Endurance Championship zal de grote finale zich afspelen tijdens de ’24 Hours of Zolder’ op 07 en 08 november.

“Het was tot dusver een bewogen en al zeker een onvergetelijk jaar, maar laat ons er samen alles aan doen om het vernieuwde seizoen al even onvergetelijk af te sluiten, maar dan met een positieve toets”, besluit de organisatie.

Kalender …

07-09 augustus: Zolder Superprix (125′)
04-06 september: Assen (125′ of 180′)
02-04 oktober: American Festival Circuit Zolder (180′)
16-18 oktober: tijdens DTM Circuit Zolder (2 x 120′)
05-08 november: 24 Hours of Zolder

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws