De VW e-Fun Cup powered by Hankook is klaar voor de langverwachte eerste confrontatie!

De strijd tussen de VW Fun Cup-rijders en de simracers is geopend. Op de virtuele variant van het Circuit de Spa-Francorchamps en het simulatieplatform van Assetto Corsa wordt over exact een week het startschot gegeven van de VW e-Fun Cup powered by Hankook, het online kampioenschap van Kronos Events. En de deelnemerslijst is meer dan indrukwekkend!

Op het Circuit de Spa-Francorchamps, nog altijd het mooiste ter wereld, zal een peloton van 36 deelnemers het tegen elkaar opnemen tijdens twee wedstrijden over 45 minuten, waarin enkele van de beste VW Fun Cup-rijders de degens zullen kruisen met getalenteerde simracers.
De Belgian VW Club en… Kronos Racing van de partij

De favorieten aanduiden voor deze eerste digitale confrontatie lijkt onbegonnen werk, al zullen enkele namen zonder twijfel op de nodige aandacht kunnen rekenen. Ugo de Wilde, getalenteerd eenzitterrijder, werd door de Belgian VW Club uitgekozen om de #50 Flower Power te besturen. De prestaties van de jonge Brusselaar in andere virtuele kampioenschappen tonen aan dat de concurrentie rekening met hem zal moeten houden. Die concurrentie bestaat onder meer uit een VW Fun Cup in de kleuren van Michel Vaillant, die wordt ingezet door Kronos Racing en bestuurd door David De Saeger, maar ook uit andere rijders met ervaring in de VW Fun Cup, zoals Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing), Benoit Philips (#219 CG Racing), Quentin Denis (#299 DRM Motorsport), Simon Lurkin (#70 SGRT.be), Steve Claeys (#326 DDS Racing, afwezig tijdens de eerste race) of de Italianen Claudio Cappelli (#285 8KS Warner Experience) en Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience).

Ondanks een ijzersterke delegatie uit het kampioenschap van Kronos Events, komt de winnaar van de eerste van vier wedstrijden misschien wel uit het kamp van de sim racing-specialisten. Drie namen vallen daarbij het meeste op. Ten eerste is er gewezen kartingkampioen Julien Schein, de man met de snelste tijd in de zogenaamde ‘testroom’ van technische partner Motori nella Legenda en daarnaast ook ingenieur bij DRM Motorsport, maar ook die van Simon Duterme, gewezen finalist van de geprezen GT Academy. Of komt de verrassing van Maxime Liénard, aan het stuur van de #424 M3M?

De allereerste afspraak van de VW e-Fun Cup powered by Hankook start komende woensdag 10 juni om 21 uur met een kwalificatiesessie over 30 minuten. De twee wedstrijden van 45 minuten, die zonder enige twijfel voor het nodige spektakel zullen zorgen, worden gescheiden door een korte, intense tweede kwalificatie van 10 minuten. De race wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Motori nella Legenda en uiteraard ook via de Facebook-pagina van de VW Fun Cup.

Alles is in gereedheid gebracht voor een historisch moment in de rijkgevulde geschiedenis van de VW Fun Cup. Gentlemen, start your… computers!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws