DTM: intens seizoen met maar liefst 10 events

Always look on the bright side of life … is niet alleen iets wat het pad van Monty Python kruiste, maar dat moeten ze ook bij de ‘Deutsche Tourenwagen-Masters’ gedacht hebben want ook de organisatie achter het prestigieuze DTM heeft voor wat nog rest van het seizoen een kalender in elkaar geknutseld met 10 events. Een compacte kalender dus, maar wel eentje die volgens Gerhard Berger het wachten waard was.

Met een mix van enkele en dubbele evenementen zullen er in wat er nog van het seizoen rest, 20 races in drie Europese landen, met name Duitsland, Nederland en … België worden gereden. Iets wat nodig was om toch nog zoveel mogelijk te kunnen rijden, rekening houdend met alles wat met Covid-19 te maken heeft.

Starten doen we op 10 juli op het unieke Norisring-stratencircuit in Neurenberg, dubbele events staan op het programma op de Lausitzring, de Nürburgring en op Circuit Zolder. Ook op Spa-Francorchamps, Assen en Hockenheim zal geracet worden.

Het spreekt voor zich dat ook ITR, de organisatie van de DTM, alles in het werk zal stellen om maximaal te voldoen aan de maatregelen opgelegd in verband met Covid-19. Dat maakt helaas ook dat de DTM races in principe zonder toeschouwers zullen worden gereden, maar indien de nationale overheden (tegen dan) de maatregelen hopelijk versoepelen, worden races met publiek overwogen. Aangekochte tickets worden dan ook omgezet in flexibele vouchers die geldig blijven tot 31/12/2021.

Naast de DTM zal ook de DTM Thropy aanwezig zijn op zes evenementen. De nieuwe GT-serie, die op moment van schrijven 20 inschrijvingen telt, zullen starten in Spa-Francorchamps, de Lausitzring, tijdens de beide events op de Nürburgring, op Circuit Zolder en in Hockenheim.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws