Ook een nieuwe kalender voor de Ford Fiesta Sprint Cup

Na een wel heel lange winter kan V-Max Racing Management eindelijk de (herziene) kalender voor 2020 bekendmaken en wanneer er van start kan gegaan worden.

Vanzelfsprekend is deze kalender nog steeds onder voorbehoud van een mogelijk veranderende situatie maar V-Max Racing Management hoopt dat dit programma nu zonder verdere aanpassingen kan afgewerkt worden.

Natuurlijk zijn er wel enige aanpassingen, het eerste evenement zal zonder publiek verreden worden, maar de promotor hoopt dat de drie volgende evenementen wel op een min of meer normale wijze met (beperkt) gasten en publiek verreden kunnen worden. Hierbij zullen de adviezen en voorschriften van KNAF en RACB, met wie we in samenwerking werkbare protocollen hebben uitgewerkt, nauw worden nageleefd.

V-Max Racing Management hoopt met deze nieuwe kalender, ondanks de beperkingen, toch een volwaardig kampioenschap af te kunnen werken tijdens mooie evenementen.

Vooraf aan de evenementen werden twee testdagen ingepland op de circuits van Zandvoort en Zolder. Bij voldoende aanmeldingen zijn deze geheel exclusief voor de eigen klassen.
In principe zijn er vier sessies voor de Supercar Challenge en 4 sessies voor de Mazda’s en de Fiesta’s. Het is ook mogelijk dat er een open pitlane gedurende de gehele dag wordt gehouden.
Door allerlei verschuivingen was het helaas niet mogelijk Spa-Francorchamps op deze nieuwe kalender te zetten, maar voor volgend jaar heeft de organisatie van de FFSC wel weer twee evenementen op Spa toegewezen gekregen.

Kalender 2020

27 juni (zaterdag): Circuit Zandvoort – Testdag
12 juli (zondag): Circuit Zolder – Testdag
7-9 augustus: Circuit Zolder – Superprix
25-27 september: GAMMA Racing Day – TT Circuit Assen
9-11 oktober: Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort
30-31/10 – 01 november: Finaleraces – TT Circuit Assen

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws