Enzo Ide met Audi naar EK rallycross

“Ik hoop de fans snel weer te zien”

Enzo Ide wil weer gaan racen en in dit geval betekent dat rallycross. Deze intensieve vorm van autosport start, na de onderbreking door het Covid-19-virus, in het Zweedse Höljes en ook het Zweedse team JC Raceteknik zal weer aan de slag gaan, samen met onze landgenoot Enzo Ide.

Het Zweedse team telt zes rijders en in het Europees kampioenschap kan het rekenen op Enzo Ide. Hij zal, als voorbereiding op dat EK met het team ook starten tijdens de RallyX Nordic in Höljes, het eerste grote rallycross evenement sinds de problemen met het corona-virus. De RallyX Nordic houdt twee wedstrijden van 2-5 juli, weliswaar voor lege tribunes, zoals de gezondheidsregels het vandaag nog vereisen. Ide doet het uiteraard met een Audi S1 EKS Supercar.

Joel Christoffersson, teammanager JC Racing Technology: “Enzo heeft het goed gedaan tijdens de lentetests, maar hij is nog steeds een rookie in de rallycross. Het is dus goed voor hem om twee extra races te rijden en iets meer voorbereid te zijn alvorens het EK begint.”

“Het is meer dan een jaar geleden sinds mijn laatste race, dus het voelt goed om weer op circuit te kunnen racen. Het is natuurlijk anders om dat te doen zonder publiek, maar achter gesloten deuren kunnen rijden voelt goed, want ieders gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste,” aldus Enzo. “Van alle omlopen waar ik heb getest, is Höljes mijn favoriete omloop, het is een echte rallycrossomloop en ik kijk uit naar de première daar. Omdat ik tot dusver nog maar één rallycross-wedstrijd heb gereden, zal ik proberen zoveel mogelijk te leren en progressie te maken. Veel professionele rijder zullen er ook aan de start verschijnen, dus ik zal proberen van hen te leren en op te schuiven in de ranking. Ik heb een goed gevoel bij mijn samenwerking met JC Raceteknik. Het is een zeer betrouwbaar team met prima service, iets dat belangrijk is voor mij, om goed te presteren. Ik ben bij dat deze moeilijke periode, enerzijds na mijn ongeval en anderzijds door de corona, langzaamaan tot het verleden behoren en ik hoop dat de fans binnenkort ook weer kunnen genieten van hun sport!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws