Geen Norisring, Spa opent nu het DTM-seizoen

Daar waar eerder deze week de organisatie van het DTM nog fier uitpakte met een nieuwe kalender voor wat nog van 2020 rest, kreeg het gisteren wederom met een opdoffer van formaat af te rekenen. De eerste race van het kampioenschap zou gehouden worden op de Norisring van 10 tem 12 juli, maar de stad Neurenberg geeft daar dan toch geen toestemming voor en dat kwam voor de troepen van Marcel Mohaupt, algemeen directeur ITR binnen als een donderslag bij heldere hemel.

“De beslissing van de stad Neurenberg om ons uiteindelijk geen toelating te geven om te racen op de Norisring was natuurlijk een verrassing, maar we kunnen niet anders dan die beslissing te respecteren. We kijken nu uit naar de opener op het circuit van Spa-Francorchamps,” aldus Mohaupt.

Dat maakt dus dat het prestigieuze DTM begin augustus dan toch opent op een Belgisch circuit. Aanvankelijk viel die eer Circuit Zolder te beurt, maar helaas werden die plannen door het coronavirus van tafel geveegd.

De kalender ziet er dus als volgt uit …

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws