WRC-held Neuville en regerend wereldkampioen Hansen doen mee aan ‘All-Star’ Magic Weekend

FIA World Rally Championship-superster Thierry Neuville en de verdedigende FIA World Rallycross-kampioen Timmy Hansen zijn de nieuwste grote namen in de line-up van de stellaire coureurs voor het blockbuster ‘All-Star’ Magic Weekend van volgende maand in Höljes in Zweden (2-5 juli) , aangezien het spraakmakende paar de krachten bundelt onder de LifeLive Nordic-vlag in de CrossCar / Crosskart-klasse.

Thierry Neuville: “Ik ben erg blij dat ik kan deelnemen aan dit zeer beroemde rallycross circuit en raceweekend. Ik volgde vorig jaar RallyX Nordic, wat erg interessant was, dus ik kijk er erg naar uit om nu zelf deel te nemen.

“Het biedt ons ook een geweldige kans om onze TN5 in de Scandinavische competitie te krijgen. Deze CrossCar is nog nooit eerder in Zweden gereden, dus het is een nieuw hoofdstuk voor LifeLive Nordic en de voortdurende ontwikkeling van onze auto – het ‘All-Star’ Magic Weekend zal een grote première voor ons zijn.

“We zijn ons er zeer van bewust dat het een enorme uitdaging voor ons team gaat worden; we hebben veel werk te doen, aangezien het een heel bijzondere markt is in Scandinavië en de meeste chauffeurs met hetzelfde automerk rijden. Daar willen we in de toekomst graag verandering in brengen, daarom komen we langs om wat kilometers te halen op deze speciale banen, die waarschijnlijk de beste rallycrossbanen ter wereld zijn.

Alle andere concurrenten hebben veel ervaring, dus we komen om een ​​eerste indruk te krijgen van de snelheid en de verbeteringen die zullen moeten worden aangebracht. Ik wil daar zijn om te laten zien dat we al vooruitgang hebben geboekt, en op persoonlijk vlak kijk ik erg uit naar het evenement en om achter het stuur te kruipen. Het is goed om weer in competitie te zijn! “

Foto: RedBull ContentPool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws