‘Back on track’ … met goed gevulde deelnemerslijsten

Eindelijk, zo hopen we toch, kan de GT World Challenge Europe Powered bij AWS later deze maand aan het langverwachte 2020 seizoen starten en zij doen dat met maar liefst 11 verschillende en toonaangevende automerken.

Het seizoen start op 25 en 26 juli in Imola waar de openingswedstrijd van de Endurance Cup wordt gehouden. Twee weken later verhuizen we naar Misano voor de Sprint Cup van 7 tot 9 augustus. Ondanks de Covid-19 pandemie starten er in de Endurance Cup maar liefst 42 wagens, waarvan zo’n 20 bij de ‘Pro’, de rest is verdeeld over de ‘Silver Cup’, de ‘Pro-Am’ en de ‘Am-Cup’. Er zijn nog een aantal wagens extra ingeschreven waardoor het aantal op 47 komt, maar voor de Total 24 Hours of Spa verwacht de organisatie nog een groter aantal inschrijvingen.

Audi, Bentley, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG, Ferrari, Porsche, Aston Martin, BMW, Honda en Lexus … 11 merken dus en dat maakt dat er nog meer variatie in het wagenpark zit in vergelijking met vorig jaar.

Ook de Sprint Cup kan rekenen op een mooi deelnemersveld waar de rijders van 23 wagens het 10 keer één uur tegen elkaar zullen opnemen. 19 deelnemers zullen de combinatie rijden, met andere woorden, een deelname aan zowel de Endurance Cup en de Sprint Cup. Eén van deze 19 haalt op het einde van het seizoen de titel voor de gecombineerde GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “In maart kondigden we onze sterkste grids ooit aan, met 53 Endurance Cup-inzendingen en 33 in de Sprint Cup. Vier maanden inactiviteit en de impact van COVID-19 hebben onvermijdelijk ertoe geleid dat sommige teams hun activiteiten hebben onderbroken. Maar we zijn natuurlijk trots op de zeer competitieve en diverse deelnemerslijsten die we zullen zien in de GT World Challenge Europe powered by AWS. Het is gewoon fantastisch om 11 toonaangevende automerken op de lijst te hebben staan. We beloofden een fantastisch raceseizoen en ondanks de pandemie zijn we daar alsnog wonderwel in geslaagd. De winter was langer dan verwacht, maar de zomer is aangebroken, hoogtijd dus om terug naar het asfalt te keren.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws