FIA World Rallycross Championship dit weekend van start

Op het legendarische Höljes circuit wordt komend weekend de ‘Swecon World RX of Sweden’ verreden. Meer nog, er worden zelfs twee manches voorzien. Zowel op zaterdag als op zondag krijgen we drie kwalificaties, de halve finale en natuurlijk ook de finale voorgeschoteld, maar helaas zonder publiek, de reden daarvoor is gekend nemen we aan.

Ook de RX in Letland en Finland worden volgens dezelfde formule gereden. Finland werd nog toegevoegd omdat de manches o.a. Abu Dhabi, Zuid-Afrika, Frankrijk en Noorwegen zijn weggevallen door de coronacrisis.

Allemaal wereldkampioenen

En we mogen ons ongetwijfeld aan heel wat spektakel verwachten daar in Höljes want er staan niet minder dan vier wereldkampioenen aan de start. Huidig wereldkampioen Timmy Hansen komt samen met broer Kevin, beiden met de betrouwbare Peugeot 208 Supercar. Tweevoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson komt met zijn eigen team en de Volkswagen Polo. Verder zien we Mattias Ekström aan het stuur van een Audi S1 van KYB Team JC, hij vervangt Baumanis die het nodige budget om te starten niet bij elkaar kreeg. Larsson wordt zijn teamgenoot. Vorig jaar won Sebastian Eriksson in eigen huis en dit jaar komt hij terug, maar dit keer in een Honda Civic Superstar van het Olsbergs MSE Team. Doran en Bakkerud zien we de overstap naar Renault maken, met Monster Energy GCK RX Cartel Renault Megane RS RX als team.

Debuut voor de Project E

Rallycross met een ‘elektrische supercar’, het klinkt (of het klinkt niet) wat raar. Hoe de toekomst van de rallycross er met deze wagens gaat uitzien weten we niet, dat moeten nog afwachten. Wat we wel weten is dat het team Stard voor de ontwikkeling en de technische ondersteuning zorgt. Met Ken Block (Ford Fiesta) en Mads Ostberg (Citroën C3) hebben ze alvast twee grootte namen om hun project te steunen.

Deelnemerslijst SuperCar

01 Timmy HANSEN
03 Johan KRISTOFFERSSON
04 Robin LARSSON
Mattias EKSTROM
07 Timur TIMERZYANOV
09 Kevin HANSEN
11 Jani PAASONEN
13 Andreas BAKKERUD
14 Rokas BACIUSKA
33 Liam DORAN
36 Guerlain CHICHERIT
44 Timo SCHEIDER
68 Niclas GRÖNHOLM
77 René MÜNNICH
92 Anton MARKLUND
93 Sebastian ERIKSSON
123 Krisztian SZABO

Eerste wedstrijd voor Euro RX

Zij rijden net zoals vorig jaar twee kwalificaties op zaterdag en twee op zondag, gevolgd door de halve finale en de finale. Daar zien we enkele jonge talenten terug. De Noor Thomas Bryntesson (Volkswagen Polo), tweevoudig RX2 International Series kampioen Oliver Eriksson (Ford Fiesta) en vanuit de RX2 klasse Ben-Philip Gundersen (Audi S1).

Deelnemerslijst Euro RX

03 Ben-Philip GUNDERSEN
08 Peter HEDSTRÖM
09 David NORDGÅRD
10 Mikko IKONEN
11 Aleš FUCIK
16 Thomas BRYNTESSON
17 Dan ÖBERG
23 Andrea DUBOURG
24 Sivert SVARDAL
38 Mandie AUGUST
44 Stene JOHANSEN
45 Pontus TIDEMAND
54 Mats ÖHMAN
67 Frank VALLE
69 Sondre EVJEN
72 Ulrik LINNEMANN
73 Tamás KÁRAI
74 Per EKLUND
87 Jean-Baptiste DUBOURG
93 Tobias DAARBAK
116 Oliver ERIKSSON

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws