Opnieuw een zware domper voor de rallysport: ConXion Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally en Rallye du Condroz gooien handdoek in de ring voor dit jaar

Alsof één keer slecht nieuws melden al niet erg genoeg is, moeten we dit keer maar liefst drie keer slecht nieuws vertellen. De organisaties van de ConXion Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en Rallye du Condroz hebben beslist om hun wedstrijd voor dit jaar te annuleren.
Dit allemaal om de gekende redenen: de te zware corona maatregelen.

Het is algemeen geweten dat de geruchtenmolen maar bleef draaien de afgelopen dagen. Jammer genoeg kan men er dan als organisatie niet van onderuit om het officieel bericht te delen. Niet één, maar drie organisaties laten vandaag weten dat men door de huidige COVID-19 maatregelen de beste condities voor zowel rijders als de medewerkers en het publiek niet kunnen garanderen. De gezondheid en veiligheid van iedereen gaat boven alles. Ook het afhaken van financiële zaken door geen of een beperkt publiek en sponsors blijken een te groot probleem te zijn. Een bittere pil om te slikken voor vele teams, medewerkers en toeschouwers. Maar de organisatoren bedanken iedereen voor het vertrouwen en laten weten dat ze in 2021 sterker zullen terugkomen, eventueel met aangepaste en betere veiligheidsomstandigheden.

Maar wat met het JobFIXers Belgian Rally Championship 2020? Van een kampioenschap kunnen we nu alvast niet meer spreken als enkel de Spa rally en Ieper nog in de running zijn. Maar ook de Spa rally wacht nog af of men al dan niet hun wedstrijd zal organiseren. In hoeverre zal de Renties Ypres Rally dan nog meetellen voor een kampioenschap als de Historics er dit jaar geen deel uit van zullen maken? We houden u op de hoogte!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws