Een overvolle Rally van de Monteberg zonder publiek en buitenlandse rijders

Na maandenlange stilte is het dan eindelijk zo ver. De Rally van de Monteberg maakt zich op voor zijn eerste editie in augustus, als startschot voor hopelijk nog meer rally’s dit jaar. Toch kunnen toeschouwers hun honger hiermee niet stillen. De organisatie laat namelijk weten dat de rally zal doorgaan zonder publiek en zonder buitenlandse rijders.

Het is dan ook niet te verwonderen dat de inschrijvingslijst overvol zit en dat heel wat nationale rijders afzakken naar Zuid-West Vlaanderen. Zo zullen er een twintigtal R5 wagens starten met onder meer Kris Princen (Citroën C3 R5), Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5), Vincent Verschueren (VW Polo GTI R5), Guillaume de Mevius (Citroën C3 R5), Cédric Cherain (Skoda Fabia R5 Evo), Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5) en Davy Vanneste (Citroën C3 R5). Daarnaast liet ook virtueel leider in het Belgisch Kampioenschap Ghislain de Mevius weten dat hij aan de start zal komen met zijn Skoda Fabia R5. Verder zien we het debuut van Gilles Pyck met de Ford Fiësta R5 terwijl Rensonnet de Peugeot 208 Rally4 in de RACB kleuren laat debuteren. Uiteraard kunnen de organisatoren ook nog altijd rekenen op een handvol regionale en lokale rijders met Jeoffrey Lerminez (Fiesta R5) en Stijn Vandaele (Skoda Fabia R5), de Porsches van Delplace, Tanghe en Debyser, de BMW M3 E30’s van Bjorn Syx, Danny Kerckhof en Christophe Merlevede en de regerende VAS-kampioenen Stefaan T’Joens en Dick Lambrecht.

Door dit prachtige deelnemersveld zal het natuurlijk voor de toeschouwers een kwelling zijn na maanden gescheiden te zijn van hun favoriete sport. We weten dan ook dat verleiding groot zal zijn om op alle mogelijke manieren toch te kunnen gaan kijken, maar de organisatie rekent erop dat iedereen de maatregelen naleeft: “Als federatie rekenen wij dan ook op de burgerzin van alle rallyliefhebbers. Als de rally zonder publiek wordt gereden, begeef je dan ook niet naar Poperinge en tracht ook geen toegang te verkrijgen tot de proeven of de servicezone. Er zal controle zijn en je doet er de rallysport geen plezier mee door samen te troepen langs de toegangswegen of door via-via toch te proberen op de proeven te komen,” laat de federatie weten.

Het parcours wordt gevormd door de klassementsproeven Dikkebus en Busseboom en die worden elk viermaal gereden. Het wedstrijdcentrum is gevestigd op de Ouderdomseweg bij de technische dienst van Poperinge, terwijl de servicezone wordt ingericht in het industriepark. Belangrijk om weten is dat er in het centrum van Poperinge geen enkele activiteit zal doorgaan in verband met de rally. Het servicepark is tot nader order gesloten voor publiek en op de klassementsproeven is, zoals de zaken er nu voor staan, geen publiek toegelaten.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws