South Belgian Rally wordt toegevoegd aan het Jobfixers BRC

Aan de vooravond van het eerste Jobfixers BRC Promo Event, de Monteberg Rally, is er opnieuw goed nieuws uit het Belgisch rallykampioenschap. De kalender van 2020 zal opnieuw zes wedstrijden tellen, want de South Belgian Rally zal op 24 oktober meetellen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship.

“Als promotor hebben we alle begrip voor organisatoren die hun wedstrijd annuleren wegens de Covid-19 crisis, maar dat wil niet zeggen dat we bij de pakken moeten neerzitten,” vertelt promotor Chris Courteyn. “Samen met RACB Sport hebben we altijd gezegd dat we er alles aan zouden doen om een volwaardig Belgisch rallykampioenschap te behouden. Nadat we recent de Aarova Rally op 10-11 oktober aan de kalender hebben toegevoegd, breiden we de kalender op 24 oktober uit met de  South Belgian Rally.”

De organisatie van de South Belgian Rally is in handen van DG Sport, tevens organisator van de Spa Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers BRC 2020. Het team van Christian Jupsin was al langer bezig met de creatie van een rally in de schitterende regio van de Semois in de Ardennen. Door de annulering van een aantal wedstrijden in het kampioenschap, kwamen deze plannen in een stroomversnelling. De wedstrijd met rallycentrum in Vresse-sur-Semois, wordt verder verreden in de gemeenten Bièvre en Gedinne. 

“We zijn al meer dan een jaar aan het bekijken of we een rally in deze schitterende streek in de Belgische Ardennen kunnen organiseren”, stelt een enthousiaste Christian Jupsin, CEO van DG Sport. “De evenementen ten gevolge van de Covid-19 uitbraak hebben ons extra gemotiveerd om het proces wat te versnellen. Ik ben er nu al honderd procent van overtuigd dat de rallyrijders onder de indruk zullen zijn van het adembenemende parcours en dat we van bij de eerste editie een perfecte organisatie zullen kunnen neerzetten. Verder geven we ook graag mee dat Promo Racing, organisator van de Rallye de la Semois, zijn steun zal verlenen om van de eerste editie van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois een groot succes te maken.”   Die eerste editie van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois zal bestaan uit vier chronoritten die elk drie keer zullen worden afgewerkt. Net zoals bij de Spa Rally spelen Bernard Herman en Florian Jupsin een grote rol in het bepalen van het parcours. “We zijn al heel ver gevorderd in onze voorbereiding, en ik moet toegeven dat ik heel enthousiast ben over het aantal mogelijkheden die deze schitterende regio ons biedt”, stelt Florian Jupsin. 

Meer informatie over de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois volgt heel binnenkort.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws