Heeft Hyundai een streepje voor in Estland?

Na een gedwongen pauze van zes maanden gaan we volgende week weer WRC rijden en dat voor de allereerste keer in Estland. In theorie wil dat zeggen dat de aard van de ondergrond van het parcours niet echt gekend is. Maar wie in Estland wel al veel heeft gereden is huidig wereldkampioen Ott Tänak. Deelt hij zijn kennis en ervaring met het team, dan heeft Hyundai misschien wel een klein streepje voor, want op het hoogste niveau is elk detail van belang. Ook Craig Breen heeft al eerder een aantal wedstrijden in Estland gereden.

Foto’s met dank aan Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport zal met drie wagens aan de start van de vierde ronde van het kampioenschap verschijnen. Aan het stuur van de gekende Hyundai i20 Coupe WRC zien we Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, Ott Tänak en Martin Järveoja en Craig Breen, die genavigeerd wordt door Paul Nagle.

In het kampioenschap voor de constructeurs kijkt Hyundai tegen een achterstand van 21 punten op. Bij de rijders is onze landgenoot Thierry Neuville het best geplaatst, hij staat momenteel derde met 12 punten achter op Evans en 20 op Ogier. Neuville (42 ptn) voelt wel de hete adem van Kalle Rovanperä (40 ptn) in zijn nek. Teamgenoot Tänak staat op een vijfde plaats met 38 punten.

“Met de herstart van het seizoen ga ik er wel van uit dat we allemaal hopen op een goed resultaat. Het zou mooi zijn om na zo een lange pauze dadelijk een sterke prestatie neer te zetten. De Rally van Estland mag dan een nieuwe rally zijn, toch heb ik hier in 2012 al eens deelgenomen, maar de wegen zijn in vergelijking met toen enorm veranderd. Het wordt zeker en vast een uitdagende rally, maar met teamgenoten Ott en Martin hoop ik dat we een klein beetje in het voordeel zijn ten opzicht van de andere teams,” besluit Neuville.

Foto’s met dank aan Hyundai Motorsport

“Het spreekt voor zich dat het fantastisch is om terug te kunnen starten en het feit dat we dat in Estland kunnen doen maakt het nog specialer voor ons,” aldus Tänak. “Voor het land zelf is het tevens ook van groot belang dat het een manche in het WRC kan en mag organiseren en door omstandigheden is dat nu ook gelukt. Ik hoop echt wel van het thuisvoordeel te kunnen genieten en het is ook belangrijk dat we dat effectief gaan gebruiken. Het doel is eenvoudig, nl. het maximum uit elk event halen,” besluit de Est.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws