Toyota GAZOO Racing wil vanaf volgende week weer winnen

Volgende week vrijdag pakken we de draad in het ‘World Championship Rally’ weer op, bijna een half jaar na Mexico. En als het van Toyota afhangt wil het graag verder gaan waar het toen gestopt is, met een overwinning.

Foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing

In de stand bij de constructeurs staat Toyota aan de leiding met 110 punten, dat zijn er 21 meer dan Hyundai. Ook bij rijders staat Toyota er goed voor met Sébastien Ogier op kop (62 ptn), gevolgd door zijn teamgenoot Elfyn Evans die 54 punten heeft. Het jonge Finse talent, Kalle Rovanperä staat op een vierde plaats met een totaal van 40 punten en heeft daarbij maar twee punten achterstand op Thierry Neuville.

Toyota begon het seizoen goed, met zowel voor Evans in Zweden als Ogier in Mexico een overwinning.

“Ik ben blij dat we na zo lang wachten weer kunnen gaan rijden. Estland is voor velen van ons nieuw, maar naar dergelijke uitdagingen kijk ik altijd wel uit. Het wordt ongetwijfeld een veeleisende rally op snelle wegen,” aldus Sébastien Ogier.

Foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing

Ook Kalle Rovanperä deelt de mening van zijn kopman. “Het parcours in Estland is inderdaad snel en vloeiend, maar er zijn ook een paar smalle technische stukken, dus het wordt een heel lastige rally. We gaan heel dikwijls aan topsnelheid rijden, maar even verder moet je het dan weer van precisie hebben. Omdat we zo lang stil gelegen hebben zal het niet makkelijk zijn om van in het begin voluit te gaan, maar ik denk wel dat we er klaar voor zijn,” besluit Kalle.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws