Een dubbel gevoel voor Frederik Lerminez

Na een lange periode van veel werk was het zover, en konden Frederik Lerminez en Jeffrey Vandenbussche nog eens genieten van een rally. De winter-en aanpalende Corona-tijden werden deftig gebruikt om een nieuwe Ford Escort MK2 klaar te stomen.

Co Jeffrey doet ons het verhaal. “Voor ons was dit een grote test maar na de openingsproef in Dikkebus wisten we al dat er heel veel potentieel in de wagen zat. We klokten immers meteen de 20ste tijd algemeen! Op KP Busseboom bleken we aan de finish goed te zijn voor een 14de tijd algemeen. En dit tussen al het zwaar en pk-krachtige geweld dat aan de start stond. Dus waren we super tevreden na de eerste ronde.

Op weg voor de 2de ronde viel onze remdruk weg. Probleem leek te liggen bij de handrempomp die uit de cilinder gevlogen was. Jammer maar helaas was dit onze doodsteek en moesten we opgeven…

Een dubbel gevoel dus. Langs de ene kant waren we tevreden en langs de andere kant teleurgesteld. We wilden natuurlijk de wedstrijd uitrijden maar achteraf gezien kende ons kort optreden toch meer voordelen dan nadelen. We hebben een super service gehad en weten nu wat de wagen kan. Als piloot en co-piloot kregen we ook het volste vertrouwen in elkaar. We weten dat er veel mensen achter ons staan. Hierbij bedank ik ook zeker de supporters die hun aan de regels hebben gehouden en die er letterlijk stonden in weer en wind. De Marshalls. De fotografen. Maar zeker een dikke dank aan het team van JT-MOTORS En natuurlijk wil ik Frederik bedanken voor het vertrouwen. To be continued……

Onze teamgenoten Kevin Vandenbussche en Dempsey Desegher zorgden wel voor een kleine pleister op de wonde door met hun BMW naar een 3de plaats historic en een eerste plaats in hun klasse te snellen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws