“Dan maar het publiek vermaken”

In normale omstandigheden ging ook het seizoen van Damon Noyelle en Arne Lanssens van start gaan in Moorslede medio maart. Maar door het corona virus werd dit enkele maanden uitgesteld.

“De vrije tijd werd nuttig gebruikt om de wagen nog wat verder te ontwikkelen op motorisch maar vooral op elektrisch vlak. De BMW werd meteen ook in een nieuw jasje gestopt. Na lang en ongeduldig wachten waren we blij te horen dat de short rally van Monteberg groen licht kreeg. Ons doel was vooral aankomen, de wagen verder ontdekken en moesten er nog kleine problemen zijn deze op te lossen. Het zag ernaar uit tijdens de verkenning op zaterdag dat we een vettige rally voorgeschoteld gingen krijgen…

Zondag werd dit duidelijk bevestigd op de eerste proeven! We gingen rustig van start, maar na pas 1 km op de eerste snelheidsrit de motor geen benzine meer kreeg. Na wat zoeken en sleutelen konden we het probleem op de proef zelf oplossen! Jammer genoeg kostte dit benzineprobleem ons dik 9 minuten en was rijden voor het klassement geen optie meer..

Dan beslisten we om de wagen en vooral de ophanging wat verder af te stellen en op de gekende publiekspunten het publiek te vermaken met enkele dwarse passages. De wagen gaf geen krimp meer en zo hebben we de modderige Monteberg rally kunnen uitrijden! Bij deze willen we het voltallige serviceteam, catering,… danken voor het uitstekende werk in deze natte omstandigheden! Ook een dankwoord naar al onze sponsors! Zonder jullie geen rally! MERCI!

Ook willen we nog de organisatie en de supporters bedanken om in deze moeilijke tijden een wedstrijd als deze vlekkeloos te laten verlopen! Als alles goed verloopt ziet ons seizoen er als volgt nog uit: – AAROVA rally in Oudenaarde (Mcup) en de Renties Ypres rally.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws