Kurt Boone: zuiver uitrijden

De kletsnatte rally van de Monteberg was ook voor de neven Kurt en Fries Boone een hele uitdaging.

Kurt Boone: “Met het heel sterke deelnemersveld aan de start, wisten we dat het moeilijk ging worden om een plaatsje in de top 10 te bekomen. De Mitsubishi Lancer EvoX kreeg in de coronastop een totale vernieuwing. Daarbij was het zeker in de beginfase een beetje zoeken, want we hadden geen meter getest op natte ondergrond.

We zijn rustig gestart en verloren 0,9 sec op Steve Bécaert op de openingsproef. De volgende KP’s liep alles goed waardoor we na KP 6, met nog één ronde te gaan, een voorsprong hadden op Steve van 9,5 sec. Met bovendien een heel mooie zevende plaats algemeen.

Na de laatste service besefte ik dat ik enkel zuiver moest uitrijden want we stonden safe, en we gingen vol moed naar de voorlaatste snelheidsrit. In Dikkebus startte Gilles Pyck tussen ons en Steve, wat zeker geen probleem mocht vormen. Maar Gilles had jammer genoeg halverwege af te rekenen met motorproblemen aan de Ford Fiesta R5. Daardoor naderden we plots heel snel op hem op het lang rechte stuk. Gilles had er alles aan gedaan om voldoende plaats te maken maar het was risicovol inhalen aan hoge snelheid. Hier verloren we een 6 a 7 tal sec. Dan’full attack’, waarbij ik nog eventjes de remzone mistte nabij het bekende ‘kapelletje’. De motor sloeg af, met nog eens een 3 tal sec verlies. We stonden ook nog op regenbanden waarbij het onmogelijk was om de laatste proef het tijdverschil tussen Steve en mezelf goed te maken.

We zijn op een mooie zesde plaats gefinisht. De Mitsu is er zonder schade van af gekomen met een mooi resultaat er bovenop. We weten dat we toch wel de snelste Mitsubishi kunnen zijn tussen R5s enz., met aan het stuur namen met heel wat ervaring. We kijken uit naar de volgende rally’s.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws