Schitterend debuut voor Kevin Opsomer

Een eerste keer in de hotseat zitten, en je debuut kunnen afsluiten met klassewinst in de klasse H3, het is aan weinigen gegeven. Kevin Opsomer slaagde hier wel in, als co van BMW-rijder Jensy Leys.

Kevin doet ons zijn verhaal. “De openingsproef was aftasten voor mij. Maar we hadden meteen een goed tempo, al werden we wat ‘bestraft’ door de gladde asfalt en gingen even rechtdoor. Gelukkig zonder erg. De volgende rit op Busseboom ging heel vlot en zowel Jensy als ik voelden meteen aan dat deze proef ons wel lag.

In de volgende ronde trok men hierboven alle registers open en waren de snelheidsritten bijna verzopen. Zo verloren we een twintigtal seconden op Dikkebus ten opzichte van onze eerste tijd.

Gelukkig keerde het tij in de derde ronde. Jensy kreeg terug vertrouwen, en ik voelde me ook meer en meer in mijn sas. We verbeterden onze tijd met liefst 40 seconden.

Dit ritme konden we constant aanhouden, met altijd maar betere tijden. Spijtig genoeg werd de laatste KP vlak voor onze neus geneutraliseerd door een schuiver. Spijtig, maar toch kijk ik vol tevredenheid terug op mijn debuut. Dit smaakt duidelijk naar meer!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws