Nieuwe uitrusting voor Porsche-sportwagens met middenmotor voor modeljaar 2021

De Porsche 718-modellen met de 4.0-zescilinder boxermotoren kunnen nu ook worden besteld met de zeventraps Porsche-versnellingsbak met dubbele koppeling (PDK). Zowel de Boxster en Cayman 718 GTS 4.0-versies als de topmodellen 718 Spyder en 718 Cayman GT4-modellen zijn nu ook verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak. Met PDK wordt de acceleratie niet onderbroken bij het schakelen. Dat vergroot het comfort van de gangwissels en verbetert de acceleratiecijfers. In vergelijking met de 718-modellen met manuele versnellingsbak accelereren de GT-modellen met 309 kW (420 pk) – de 718 Spyder en 718 Cayman GT4 – nu een halve seconde sneller van 0 naar 100 km/u, in 3,9 seconden. Ze halen de 200 km/u in 13,4 seconden (0,4 seconden sneller). De 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0, allebei met 294 kW (400 pk), verbeteren hun standaardsprint eveneens met een halve seconde tot 4,0 seconden en halen vervolgens de 200 km/u-grens na 13,7 seconden (0,4 seconden sneller in vergelijking met de manuele versnellingsbak).

In de 718 GTS 4.0-versies past het standaard Sport Chrono-pack de schakelkenmerken van de PDK aan in functie van de vier verschillende rijmodi (Normal, Sport, Sport Plus en Individual). In de Sport-modus werkt hij met snellere gangwissels, schakelt hij vroeger terug met automatisch tussengas en ondersteunt hij optimale acceleraties door later op te schakelen. De nog meer atletische Sport Plus-modus is afgestemd op maximale prestaties en benut ten volle de toerenreserves van de atmosferische zescilinder boxermotor. In Sport Plus is ook Launch Control geïntegreerd, dat een automatische racestart activeert.

De Sport Response-knop in het midden van de modusschakelaar laat de bestuurder de maximale prestaties van de motor en de versnellingsbak gedurende 20 seconden activeren, ongeacht de huidige rijmodus. Deze op de autosport geïnspireerde functie helpt bij spontane inhaalmaneuvers.

In de topmodellen 718 Spyder en 718 Cayman GT4 heeft de rijmodus een eigenschap die kenmerkend is voor de GT-versies: hij kan worden geprogrammeerd voor maximale performance via de PDK Sport-knop. Een automatische schakelpook, die verwijst naar het design in de 911 GT3, benadrukt de emotioneel beladen GT-ervaring. De zevende versnelling van de PDK heeft in alle 718’s met atmosferische zescilinder een kortere verhouding.

Daarnaast genieten de PDK-versies van de 718 Spyder en 718 Cayman GT4 verbeteringen aan het mechanische sperdifferentieel achteraan: het haalt een sperwaarde van 30 en 37 procent bij respectievelijk optrekken en vertragen, in vergelijking met 22 en 27 procent met de manuele versnellingsbak. Dat heeft een positief effect op de dynamiek in overlangse en dwarse richting en op de trekkracht, en het vergroot het rijplezier.

Verbeterde uitrusting voor het nieuwe modeljaar van Porsche

De Porsche 718-familie begint aan modeljaar 2021 met een resem nieuwe elementen. De bekleding in Alcantara wordt vervangen door hoogkwalitatief Race-Tex-materiaal. Dit nieuwe materiaal is gebaseerd op de covers die worden gebruikt voor racestoelen. Het heeft een sterk ademende structuur en biedt een betere ondersteuning. De levendige speciale lakkleur Python Green wordt aan het kleurenpalet van de GT-modellen 718 Cayman GT4 en 718 Spyder toegevoegd. De 718 Spyder zal ook verkrijgbaar zijn met de 20-duimse velgen in Aurum – voordien enkel beschikbaar op de 718 Cayman GT4. Er komt ook een optie om de roadster uit te rusten met conventionele zomerbanden in een vergelijkbaar formaat in plaats van de ultra-high-performancebanden.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws