De inschrijvingen voor de South Belgian rally zijn geopend… met ‘Criterium’-licenties voordeliger dan ooit

Door aan te kondigen dat op zaterdag 24 oktober de eerste editie van South Belgian Rally in de schitterende Semois-streek wordt georganiseerd, gaat DG Sport de uitdaging aan om in enkele weken tijd een nieuwe wedstrijd te organiseren. De rally telt bovendien onmiddellijk mee voor het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC)! Eén en ander betekent dan ook dat er een grote honger naar informatie omtrent het evenement bestaat, en die info zal dan ook aan een gestaag ritme worden voorzien!

Zo zijn de inschrijvingen begin september geopend, via een speciaal daarvoor ontwikkeld platform, bereikbaar via http://subscribe.southbelgianrally.com/. Er nog even aan herinneren dat naast de BRC-categorie voor de tenoren van het nationale kampioenschap – goed voor 150 kilometer tegen de klok – teams ook kunnen kiezen voor het Criterium. Dat zou vooral de liefhebbers van regionale wedstrijden moeten aanspreken. Er is ook een VHRS-luik, voor de steeds talrijker wordende liefhebbers van regularity. Zoals eerder aangekondigd zullen de Criterium- en VHRS-wedstrijden over zowat 100 kilometer worden betwist, oftewel één lus minder dan het BRC-parcours. Het spreekt voor zich dat de organisatie regelmatig info over de evolutie van de inschrijvingen zal doorgeven, wat sommigen er toe kan aanzetten om zeker niet te treuzelen.

Nog even herhalen dat een BRC-inschrijving voor de 1ste South Belgian Rally 750 euro bedraagt, een Criterium-inschrijving 400 euro kost en één voor VHRS 490 euro.

Wat het Criterium betreft: DG Sport is heel blij te kunnen aankondigen dat voor een deelname aan de South Belgian Rally het volstaat om een Criterium-licentie te hebben. Die wordt nu door de RACB aangeboden tegen het democratische tarief van 60 euro! Verder is ook een verplichte check-up bij uw dokter nodig, en het bewijs van een zekere ervaring. Geef het dus gerust door: het is niet nodig om over een ASAF-licentie te beschikken om aan de start te staan. Uitstekend nieuws, dat bovendien niet alleen voor de South Belgian Rally geldt, maar ook voor die andere organisatie van DG Sport, de Spa Rally, die op 12 en 13 december geprogrammeerd staat.

De website www.southbelgianrally.com is binnenkort online, en de Facebook-pagina van het DG Sport evenement draait ook al op volle toeren (https://www.facebook.com/SouthBelgianRally).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws