Fans welkom op de Nürburgring tijdens eerste DTM-weekend

Voor het eerst sinds 2004 keren de ‘Deutsche Tourenwagen-Masters’ op de Nürburgring terug naar het 5.148 kilometer lange ‘Grand-Prix circuit’ en dit voor de vijfde manche van het kampioenschap. Tijdens het eerste DTM-weekend van 11 tot en met 13 september worden er tijdens de ‘Nürburgring Grand Prix’ drie tribunes geopend. Op het moment van schrijven betreffen dit de tribunes 3, 4 en 4a. Bijgevolg zijn er maar een beperkt aantal tickets die via de DTM Ticketshop of de DTM Ticket Hotline aangekocht kunnen worden. Een tweede raceweekend dus met publiek voor de DTM, maar …

Ook een weekend later, van 18 tot en met 20 september, wordt er geracet in de Duitse Eifel tijdens de ‘Nürburgring Sprint’ met een circuit van 3,629 kilometer lang waarbij hoofdzakelijk de sprintbaan gebruikt zal worden. Maar … er was een maar … tijdens dit weekend is er vooralsnog geen publiek toegelaten.

Als support series zien we in het eerste weekend de DTM Trophy, de GTC-serie, de Lotus Cup en de Porsche Carrera Cup Benelux.

“We zijn verheugd om de DTM twee weekends op rij te mogen verwelkomen op ons circuit. In het eerste weekend trekken we de kaart van de ‘Grand Prix’ versie, in het tweede weekend wordt dit de ‘Spint’, twee verschillende circuits dus en compleet anders. Dat is natuurlijk fantastisch voor zowel de piloten als de fans en dat laat tegelijkertijd zien hoe veelzijdig ons circuit gebruikt kan worden,” besluit Mirco Markfort, managing director Nürburgring.

“Op een circuit dat een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het DTM maken fans gewoon deel uit van het hele gebeuren, maar we bevinden ons nu eenmaal in een situatie dat het niet anders kan. Toegegeven, tickets zijn beperkt verkrijgbaar en de toegang tot de paddock is nog niet mogelijk om de gekende reden, maar het openen van een aantal tribunes is toch weeral een stap in de terugkeer naar de normaliteit,” aldus Marcel Mohaupt, managing director, ITR.

Op YouTube vonden we dit filmpje terug uit … 2004, de (uitgebreide hoogtepunten) van een weekend op de Nürburgring.

Na de Nürburgring maken we ons op voor twee weekends Circuit Zolder, ‘Home of DTM’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws