Rally Italia Sardegna 2020 zonder publiek

Terug wat minder goed nieuws voor de rallyfans die een tripje geboekt hadden naar Italië. De Rally Italia Sardegna die plaatsvindt van 8 tot 11 oktober, zal helaas achter gesloten deuren doorgaan, dit om alle hygiëneprotocollen in te voeren die zijn opgesteld door de Italiaanse, lokale, medische en sportieve autoriteiten.

Deze beslissing is gezamenlijk genomen door de FIA, de promotor, de rallyorganisator en de lokale autoriteiten om alle publiekszones langs de podia te onderdrukken, bovenop een strikte controle aan de start en finishgebieden, servicepark en hergroepering. “Het is belangrijk in dit vreselijke seizoen dat de sportwereld een voorbeeld is van correctheid en verantwoordelijkheid. Ons doel, ook gedeeld door Regione Sardegna, is altijd geweest om de bijeenkomst te houden om de boodschap over te brengen dat de wereld ondanks deze pandemie en zijn ravage hiervan, vooruit moet kijken met inachtneming van de regels. Daarom vragen we de medewerking van de echte rallyfans om dit evenement zo goed mogelijk te laten verlopen ”. Vertelde de voorzitter van Automobile Club d’Italia. “We zullen binnenkort contact opnemen met de fans met een Gold Pass om de volledige terugbetaling van hun gekochte tickets te regelen.”

De organisatie zal de rally wel nationaal en internationaal lives streamen zodat de fans niks hoeven te missen van het evenement.

Foto: Hyundai Motorsport

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws