Rally Italia Sardegna 2020 zonder publiek

Terug wat minder goed nieuws voor de rallyfans die een tripje geboekt hadden naar Italië. De Rally Italia Sardegna die plaatsvindt van 8 tot 11 oktober, zal helaas achter gesloten deuren doorgaan, dit om alle hygiëneprotocollen in te voeren die zijn opgesteld door de Italiaanse, lokale, medische en sportieve autoriteiten.

Deze beslissing is gezamenlijk genomen door de FIA, de promotor, de rallyorganisator en de lokale autoriteiten om alle publiekszones langs de podia te onderdrukken, bovenop een strikte controle aan de start en finishgebieden, servicepark en hergroepering. “Het is belangrijk in dit vreselijke seizoen dat de sportwereld een voorbeeld is van correctheid en verantwoordelijkheid. Ons doel, ook gedeeld door Regione Sardegna, is altijd geweest om de bijeenkomst te houden om de boodschap over te brengen dat de wereld ondanks deze pandemie en zijn ravage hiervan, vooruit moet kijken met inachtneming van de regels. Daarom vragen we de medewerking van de echte rallyfans om dit evenement zo goed mogelijk te laten verlopen ”. Vertelde de voorzitter van Automobile Club d’Italia. “We zullen binnenkort contact opnemen met de fans met een Gold Pass om de volledige terugbetaling van hun gekochte tickets te regelen.”

De organisatie zal de rally wel nationaal en internationaal lives streamen zodat de fans niks hoeven te missen van het evenement.

Foto: Hyundai Motorsport

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws