WRX: Dubbele manche in Letland

De FIA World Rallycross Championship is toe aan de vijfde en zesde manche. Deze vinden plaats in Riga, de hoofdstad van Letland. Johan Kristoffersson mag als leider starten en ook eerste achtervolger Mattias Ekström zal aanwezig zijn. Ook zijn de piloten van Euro RX en Projekt E terug van de partij. Er worden ook toeschouwers toegelaten, maar weliswaar een beperkt aantal en met strenge voorwaarden.

Na de overwinning in Finland zal Niclas Grönholm er zeker op gebrand zijn om dit een tweede keer over te doen. De derde Hyundai i20 supercar zal voor Szabo klaargestoomd worden. Thuisrijder Reinis Nitiss zal in Letland terug van de partij zijn in de World RX, ditmaal met de Skoda Fabia supercar van het ES motorsport team. Met deze wagen reed Francios Duval vorig jaar in België. De Fin Jani Paasonen komt ook aan de start met zijn Ford Fiësta. Baciuska neemt terug zijn plaats in de Renault Clio supercar nadat Kevin Abbring er in Finland mee reed.

De Belg Enzo Ide met een Audi S1 van team JC Raceteknik. Het zal de derde Audi zijn voor het team naast Larsson, maar wie aan het stuur van de tweede Audi zal zitten, was nog niet gekend. Uiteindelijk is het de Zweed Mattias Ekström geworden.

Tweede wedstrijd voor Euro RX en Projekt E

Er zijn 18 rijders ingeschreven voor deze wedstrijd. Oliver Eriksson, winnaar in Zweden, is zeker in vorm want hij werd na winst in Denemarken tot RallyX Nordic kampioen gekroond. Bij de elektrische rallycross zien we twee bekenden aan de start komen, namelijk de Let Jani Baumanis, die zijn sponsor zag verdwijnen om het WRX kampioenschap met een Audi S1 te rijden door het coronavirus. Met dank door Ferratum kan hij toch aanwezig zijn in zijn thuiswedstrijd maar wel met een Ford Fiësta ERX. Daarnaast zien we ook de Fransman Cyril Raymond. De tweevoudig RX2 kampioen neemt plaats achter het stuur van de Citroën C3 ERX, wie nog aan het start zal verschijnen, valt nog af te wachten nog.

Geen WRX in Montalegre dit jaar

De World RX of Portugal die normaal op 10 en 11 oktober zou doorgaan, wordt geannuleerd door de stijging van het aantal positieve gevallen door de huidige coronapandemie.

Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws