WRX: Dubbele manche in Letland

De FIA World Rallycross Championship is toe aan de vijfde en zesde manche. Deze vinden plaats in Riga, de hoofdstad van Letland. Johan Kristoffersson mag als leider starten en ook eerste achtervolger Mattias Ekström zal aanwezig zijn. Ook zijn de piloten van Euro RX en Projekt E terug van de partij. Er worden ook toeschouwers toegelaten, maar weliswaar een beperkt aantal en met strenge voorwaarden.

Na de overwinning in Finland zal Niclas Grönholm er zeker op gebrand zijn om dit een tweede keer over te doen. De derde Hyundai i20 supercar zal voor Szabo klaargestoomd worden. Thuisrijder Reinis Nitiss zal in Letland terug van de partij zijn in de World RX, ditmaal met de Skoda Fabia supercar van het ES motorsport team. Met deze wagen reed Francios Duval vorig jaar in België. De Fin Jani Paasonen komt ook aan de start met zijn Ford Fiësta. Baciuska neemt terug zijn plaats in de Renault Clio supercar nadat Kevin Abbring er in Finland mee reed.

De Belg Enzo Ide met een Audi S1 van team JC Raceteknik. Het zal de derde Audi zijn voor het team naast Larsson, maar wie aan het stuur van de tweede Audi zal zitten, was nog niet gekend. Uiteindelijk is het de Zweed Mattias Ekström geworden.

Tweede wedstrijd voor Euro RX en Projekt E

Er zijn 18 rijders ingeschreven voor deze wedstrijd. Oliver Eriksson, winnaar in Zweden, is zeker in vorm want hij werd na winst in Denemarken tot RallyX Nordic kampioen gekroond. Bij de elektrische rallycross zien we twee bekenden aan de start komen, namelijk de Let Jani Baumanis, die zijn sponsor zag verdwijnen om het WRX kampioenschap met een Audi S1 te rijden door het coronavirus. Met dank door Ferratum kan hij toch aanwezig zijn in zijn thuiswedstrijd maar wel met een Ford Fiësta ERX. Daarnaast zien we ook de Fransman Cyril Raymond. De tweevoudig RX2 kampioen neemt plaats achter het stuur van de Citroën C3 ERX, wie nog aan het start zal verschijnen, valt nog af te wachten nog.

Geen WRX in Montalegre dit jaar

De World RX of Portugal die normaal op 10 en 11 oktober zou doorgaan, wordt geannuleerd door de stijging van het aantal positieve gevallen door de huidige coronapandemie.

Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws