WRX Letland: Mattias Ekström boven vandaag

Vandaag stond de tweede manche van World RX of Latvia op het programma. Het was deze keer de beurt aan Ekström om uit te blinken. Hij won de finale voor Johan Kristoffersson, die tweede werd. Het KYB team JC mocht extra vieren want Robin Larsson stond op de derde podiumplaats.

Al de overwinningen in de kwalificaties waren voor KYB team JC, met winst voor Mattias Ekström in Q1 en Q2. Q3 ging naar Larsson met de Audi S1 supercar. Geen geluk voor Reinis Nitiss met een 13de tijd kon hij zich niet plaatsen voor de halve finale in zijn thuiswedstrijd. Nog serieus wat werk aan de boeg voor team GCK Unkorrupted want ze wisten zich opnieuw niet te plaatsen, de Renault Clio supercar komt heel wat te kort.

De twee topfavorieten Kristoffersson en Ekström wonnen hun halve finale. Zware crash voor Bakkerud in de tweede finale. Hij kwam met zijn Renault Megane supercar naast Timo Scheider maar Scheider duwde Bakkerud in de muur, het voorwiel was helemaal afgebroken van de Megane. De Noor Andreas Bakkerud werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle, alles was in orde. Daardoor mocht Kevin Hansen opdraven voor de finale naast onder andere T.Hansen, Grönholm en Larsson in de finale.

Met vier nieuwe banden en een goede start kwam Ekström als P1 in de eerste bocht voor Kristoffersson. Voorbij steken is heel moeilijk op dit circuit dus zijn de jokerrondes de enige mogelijkheid om een plaatsje te winnen. KYB team JC zorgde voor een goede strategie voor Ekström en Larsson, waardoor Johan Kristoffersson op de tweede plaats eindigde. Robin Larsson knap derde voor de Peugeot 208 supercar van Timmy Hansen, zijn broer Kevin was zesde. Winnaar in Finland Grönholm werd vijfde. Johan Kristoffersson blijft nog steeds aan de leiding van het kampioenschap met 17 punten voor op Ekström, Niclas Grönholm is derde met 49 punten achterstand.

Debuut en direct winst voor Raymond en Citroën

In Projekt E was het een duel voor de overwinning tussen thuisrijder Janis Baumanis en de Fransman Cyril Raymond. Met een perfecte start, wat heel belangrijk is op het circuit in Riga, nam Raymond de leiding en gaf die niet meer af, Baumanis werd tweede. Barratt en Holten vochten voor de laatste podiumplaats maar na een valse start van Natalie Barratt moest ze tweemaal jokeren. De derde plaats was voor Holten in de Ford Fiesta ERX. Natalie Barratt neemt de leiding in het kampioenschap voor Block en Raymond, beide maar één wedstrijd gereden.

Twee op een rij voor Eriksson

Na een mindere dag gisteren was Olivier Eriksson wel in vorm, hij won alles waar hij startte eveneens de finale. Sondre Evjen kon goed volgen met zijn Volkswagen Polo maar door een fout moest hij tevreden zijn met een tweede plaats. JB Dubourg koos om direct te jokeren maar werd nadien opgehouden door de Audi van Karai, en toen Gundersen in de weg stond zat er niet meer in dan een derde plaats. A.Dubourg plaats zijn Peugeot 208 supercar op P4. Met nog één wedstrijd te gaan doet Eriksson een goed zaak voor de titel in Euro RX, volgende wedstrijd is in België op 21-22 November.

Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws