Müller dominant tijdens tweede race

Nadat hij afgelopen zaterdag in de eerste race van de ‘Nürburgring Sprint’ betrokken raakte in een incident, maar zich toch nog terug knokte naar een vijfde plaats, liet Nico Müller gisteren zien waarom hij op P1 in het algemene klassement staat.

Foto met dank aan DTM

Doorgaans gaan de drie beste tijden in de kwalificaties naar Frijns, Müller of Rast, enkel Loïc Duval is zich enkele keren komen moeien. Maar gisteren wist de Oostenrijker Ferdinand Habsburg aan het stuur van zijn Audi en rijdende voor het WRT Team Audi Sport de tweede tijd neer te zetten.

Foto met dank aan DTM

Veel moeite had Müller met Habsburg echter niet en ging hem in het begin van de race al voorbij waarna hij Robin Frijns onder druk begon te zetten. Frijns op zijn beurt moest Müller in de zevende ronde laten voorbijgaan en weg was Müller. Nadat Frijns was gaan pitten en met koudere banden terug het circuit op kwam, kwam het met René Rast nog even tot een strijd voor de tweede plaats, maar Frijns hield stand. Müller, Frijns en Rast dus terug op het podium, de best geplaatste BMW-rijder was Sheldon Van Der Linde op P4.

Foto met dank aan DTM

In de algemene stand van het kampioenschap komt Frijns, met 224 punten, weer wat korter bij zijn Audi Sport Team ABT Sportsline teamgenoot Nico Müller die 242 punten heeft. René Rast volgt als derde met 195 punten.

Er staan nu nog drie manches, oftewel zes races op het programma en daarvan worden er maar liefst twee manches (vier races) gereden op Belgische bodem, op Circuit Zolder en dit op 10 en 11 oktober en een weekje later op 17 en 18 oktober.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws