‘Robin Good’ Frijns pakt zege in zenuwslopende race

Het afgelopen weekend stonden tijdens de ‘Nürburgring Sprint’, de zesde manche van het DTM-kampioenschap, de 11de en 12de race op het programma.

Het beperkte publiek werd zaterdag getrakteerd op een spectaculaire race met heel wat ‘good old touring car action’ die in feite alles in huis had. Robin Frijns kende een raketstart en ging onmiddellijk voorbij René Rast. Frijns zou die eerste plaats na een vrij incidentrijke race niet meer afgeven.

Foto met dank aan DTM

Al in één van de eerste ronden werden er meerdere duels uitgevochten en daarbij werd contact niet uit de weg gegaan. Het gevolg was echter dat er heel wat brokstukken op het asfalt lagen en de racedirectie riep de safety car een eerste keer op de baan. Na de herstart kwam Müller in contact met de wagen van Jamie Green, Müller ging rond en zakte ver terug. Na een uitstapje in de zandbak van van de Fransman Loïc Duval komt de safety car een tweede keer voor het peloton hangen. Na de tweede herstart waren Lucas Auer (BMW), Fabio Sherer (Audi) en Loïc Duval (Audi) in een hevige strijd verwikkelt, maar de heren Sherer en Duval raakten elkaar en moesten opgeven. De safety car kwam bijgevolg een derde keer de baan op.

Foto met dank aan DTM

Robin Frijns wist bij elke herstart de leiding te behouden en hij bleef ook eerste tot het einde van de race, ondanks hevig weerwerk van René Rast die tweede werd. De derde plaats was voor Marco Wittman die BMW zo nog eens een podium cadeau deed.

“Wat een ongelooflijk moeilijke race, het was echt zenuwslopend in de wagen,” doet Frijn zijn verhaal. “Elke keer als ik wat afstand op mijn tegenstanders kon nemen kwam de safety car weer de baan op en begon het allemaal opnieuw. Maar ik wist stand te houden, al kwam René Rast nog akelig kortbij. Ik wist dat Müller betrokken was in een incident en het was dus zeer belangrijk om deze punten te pakken,” besluit onze noorderbuur.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws