Kristoffersson snelt naar de overwinning in Letland

De eerste manche van de World RX of Latvia vond vandaag plaats, de eerste wedstrijd waar publiek aanwezig mocht zijn, echter wel gelimiteerd. Johan Kristoffersson was opnieuw de snelste voor Mattias Ekström en Timmy Hansen.

Kristoffersson won Q1 voor de Hansen broers. Het is heel moeilijk om voorbij te steken op het circuit Bikernieki dus de start en de joker strategie zijn heel belangrijk. Beide waren perfect voor Niclas Grönholm en hij reed naar winst in de tweede kwalificatie voor de derde Hyundai supercar van Krisztian Szabo, die een knappe tweede tijd reed. Mattias Ekström was de beste in de derde kwalificatie voor teamgenoot Larsson. Goede vijfde plaats voor de Brit Liam Doran en hij plaatste zich voor de halve finale, Bakkerud mocht ook mee in de Renault Megane. In plaats van Timo Scheider zien we ook de tweede Seat Ibiza supercar in de halve finale van teambaas Rene Münnich, Scheider werd maar 13de. Münnich gaf zijn halve finale plaats weg aan Scheider door dat die zevende staat in het FIA World Rallycross kampioenschap. Marklund beleefde een slechte eerste dag en is pas 14de in het klassement.

De Zweed Ekström won zijn halve finale na een hectische start, Grönholm was tweede. Timmy kwam als voorlaatste uit de eerste bocht maar slaagde er toch in om zich als derde te plaatsen voor de finale. Na zijn gekende perfecte start won Kristoffersson zijn halve finale. Larsson en K.Hansen werden tweede en derde.

Tijdens de finale was Larsson iets te optimistisch en probeerde rond Kristoffersson om de eerste plaats te nemen maar spinde, Larsson werd zesde. Daardoor was Johan Kristoffersson op weg naar een nieuwe overwinning. Grönholm was in een gevecht met Kevin Hansen maar maakte een fout en werd vijfde. Kevin Hansen viel net naast het podium op P4.

Leuke strijd in Projekt E

Met Janis Baumanis en Cyril Raymond staan er twee gekende rallycross piloten aan de start en dat leverde een leuke strijd op. In de eerste kwalificatie ging de overwinning naar de Ford Fiesta ERX van Baumanis voor de nieuwe Citroën C3 ERX van Raymond. Tijdens Q2 wisselende ze van plaats met winst voor Raymond. In totaal zijn er vier elektrische supercars, Barratt en Holten beide ook in een Ford Fiesta ERX.

Euro RX

De jonge gasten boven in Q1 met winst voor Evjen in de Volkswagen Polo. Hij was sneller dan Gundersen in de Audi S1. Sondre Evjen mag morgen als leider kwalificatie drie beginnen na een tweede plaats in Q2, daar moest hij JB Dubourg voor laten. Gundersen staan voorlopig derde in het klassement voor A. Dubourg. Morgen staan nog twee kwalificaties en de finales op het programma.

Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws