Thierry Neuville aan de leiding in Turkije

Het gevecht waar we eerder over hebben bericht tussen Thierry Neuville en Sébastien Ogier is abrupt tot een einde gekomen op de eerste proef van de tweede lus. De Fransman had af te rekenen met een lekke band en verloor een halve minuut.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul aan de leiding na dag twee, goed nieuws voor het kampioenschap. Zeker ook door het feit dat Sébastien Loeb zich op de laatste proef van vandaag nog eens zijn kunnen heeft gedemonsteerd. Snelste tijd en meteen de tweede plaats in handen, al is dit met dezelfde tijd als Ogier.

Het wordt nog spannend morgen, het ruwe terrein eist zijn tol wat banden betreft, laat ons hopen dat iedereen daar morgen van gespaard blijft. De twee Seb’s kunnen een robbertje uitvechten terwijl Thierry Neuville kan controleren.

Thierry: “Het was deze namiddag veel beter dan deze morgen. De auto was beter, vooral in de ruwe secties. Ik ben superblij met wat het team gedaan heeft. Morgen staat de ruwste proef op de agenda, we moeten lekke banden vermijden alsook schade. We zagen dat Ogier een lekke band had maar vol bleef aanvallen en hij staat nog steeds tweede.”

Voorlopige stand

Foto: Jaanus Ree Red Bull Contentpool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws