Thierry Neuville aan de leiding in Turkije

Het gevecht waar we eerder over hebben bericht tussen Thierry Neuville en Sébastien Ogier is abrupt tot een einde gekomen op de eerste proef van de tweede lus. De Fransman had af te rekenen met een lekke band en verloor een halve minuut.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul aan de leiding na dag twee, goed nieuws voor het kampioenschap. Zeker ook door het feit dat Sébastien Loeb zich op de laatste proef van vandaag nog eens zijn kunnen heeft gedemonsteerd. Snelste tijd en meteen de tweede plaats in handen, al is dit met dezelfde tijd als Ogier.

Het wordt nog spannend morgen, het ruwe terrein eist zijn tol wat banden betreft, laat ons hopen dat iedereen daar morgen van gespaard blijft. De twee Seb’s kunnen een robbertje uitvechten terwijl Thierry Neuville kan controleren.

Thierry: “Het was deze namiddag veel beter dan deze morgen. De auto was beter, vooral in de ruwe secties. Ik ben superblij met wat het team gedaan heeft. Morgen staat de ruwste proef op de agenda, we moeten lekke banden vermijden alsook schade. We zagen dat Ogier een lekke band had maar vol bleef aanvallen en hij staat nog steeds tweede.”

Voorlopige stand

Foto: Jaanus Ree Red Bull Contentpool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws