Davy Vanneste: tevreden met de gereden kilometers

Davy Vanneste en Kris D’Alleine behoorden met hun Citroën C3R5 tot de smaakmakers afgelopen zondag in het Critérium Jean-Louis Dumont. Tot elektrische problemen er anders over beslisten. Davy geeft ons tekst en uitleg.

“We hadden er heel veel zin in om wat kilometers te maken na de Monteberg. Het parcours was helemaal nieuw voor ons. We hadden er nog nooit gereden en ook de proeven ten noorden van de autosnelweg waren nieuw voor mij aangezien ik nog nooit de Haspengouw heb gereden. Kris heeft wel al wat ervaring op de Haspengouwse proeven. We waren gecharmeerd door het snelle parcours. Het weer was fantastisch, dag en nacht verschil met de omstandigheden in de Monteberg.

De eerste lus hebben we wat de kat uit de boom gekeken. We wilden de proeven leren kennen zonder ons te laten “vangen”. We konden wel al een snelste tijd neerzetten op de eerste doortocht van de vijfde proef. Het ritme zat dus goed! De tweede lus hebben we wat meer aangevallen en we konden opschuiven van een vierde plaats naar een gedeelde eerste plaats. Het was een zeer leuke strijd: met een vijftal teams waren we aan het strijden voor de ereplaatsen.

Tijdens de eerste proef van de derde en laatste lus liep het verkeerd. Tijdens een remzone viel onze C3R5 stil en we kregen die niet meer aan de praat. Na grondige controle van onze mecaniciens bleek dat er een elektrisch probleem is.

We waren natuurlijk ontgoocheld maar aan de andere waren we toch (een beetje) tevreden dat we wat kilometers hebben kunnen koersen en dat we konden meestrijden voor de overwinning. We kijken dan ook met vol vertrouwen uit naar de AAROVA rally! Via deze weg willen we ook de organisatie nog eens bedanken en feliciteren voor een zeer geslaagde editie.”

Foto’s: Met dank aan Laurent Verheyen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws