Schuring en Hartog in duel tijdens thuisrace

Na België (Zolder) en Duitsland (Nürburgring) trekken de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux dit weekend naar een derde land. Dit keer is het de beurt aan Circuit Zandvoort, dat voor de organisatie van de GP F1 van Nederland volledig gemoderniseerd werd. De drie races die dit weekend in het kader van de GT World Challenge Europe op het programma staan worden zo de eerste van een Porsche-monomerkencup op het Nederlandse duinencircuit!

“De rijders krijgen het vernieuwde tracé voorgeschoteld, inclusief de twee nieuwe bankings”, stelt een verheugde Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche-competities in de Benelux. “Jammer genoeg moet dat achter gesloten deuren gebeuren. De corona-situatie in Nederland is allesbehalve eenvoudig… en dat maakt ook het organiseren van wedstrijden niet makkelijk. Gezien de huidige context hebben enkele van onze trouwe deelnemers besloten om niet naar de Nederlandse kust te trekken.”

Toch is er een dozijn Porschisten op de afspraak, en op sportief vlak vallen er heel wat blikvangers te noteren.

Foto’s met dank aan Porsche Press Information

In de Porsche Carrera Cup Benelux is het vooral uitkijken naar het duel tussen Loek Hartog en Morris Schuring. In dePro-Am is het Nicolas Vandierendonck die vier punten voorsprong heeft op Michael Cool. Gilles Smits was er in Duitsland niet bij maar hij wil zijn goede vorm van in Zolder omzetten in een zegen bij de Am.

Ongetwijfeld zien we ook een spannende strijd in de Porsche Sprint Challenge Benelux waar Nicolas Vandierendonck met één puntje leidt op Michael Cool en drie op Jaxon Verhoeven. Met zes op zes zal Thierry Vermeulen in de ‘Clubsport Division’ wel op zijn elan willen verder gaan.

De twee kwalificatiesessies worden op zaterdag om 10u50 en 11u10 afgewerkt. ’s Namiddags (16u) volgt dan de eerste race over 30 minuten. Zondag staat er om 10u55 eerst een tweede sprint op het programma, waarna tussen 15u15 en 16u10 de lange race het weekend afsluit. Alle races worden live uitgezonden en zijn te volgen op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van de kampioenschappen, voorzien van Engels commentaar.

Programma:

Zaterdag 26/09: kwalificaties om 10.50 uur en 11.10 uur, om 16.00 uur eerste race (30min)
Zondag 27/09: sprint race om 10.55 uur en tussen 15.15 uur en 16.10 uur de lange race

Engelse commentaar krijgt u tevens ook …

Kwalificaties Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/u1555bJLP7k

Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/RdoBURRorkw

Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/of4l1dpbqMw

Race 3 Porsche Sprint Challenge Benelux – 55 minuten lange race:
https://youtu.be/Ins9NJOl8Hc

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws