Belgen aan de start van de Achterhoek Rally in Nederland

Na de geslaagde editie van de Vechtdal Rally staat alweer de volgende Nederlandse rally voor de deur. Op zaterdag 3 oktober vindt in en rond Eibergen de tweede editie van de Berkelland Rally plaats, nu onder de nieuwe naam ACtronics Achterhoek Rally.

Na maanden van voorbereiden en in spanning afwachten wat het corona-beleid voor consequenties zou hebben voor de rally in de Achterhoek is er nu groen licht voor een compacte rally zonder publiek. Na zijn derde plaats in de Vechtdal Rally heeft Hyundai-rijder Bob de Jong extra motivatie gevonden om samen met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt de strijd ook in de Achterhoek Rally aan te gaan.

Ook Melissa Debackere, genavigeerd door de Nederlandse Marlon Krieger zien we in de vertrouwde Skoda Fabia R5 aan de start. Kurt Boone vormt in de Mitsubishi Lancer Evo X met Kenny Deroo het enige Belgische duo in de ACtronics Achterhoek Rally met drie klassementsproeven (van 12, 13 en 14 km), die elk twee keer worden verreden. De rally start zaterdag 3 oktober om 11:30 uur en de finish is dezelfde dag om 16:30 uur voorzien.

Meer info: https://achterhoekrally.nl/.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws