De Audi A3 Sportback S line

RallyandRaces kreeg de gelegenheid om de Audi A3 sportback S line 35 FSI te mogen testen. Huisfotograaf Lorenz trok richting Oost- en West-Vlaanderen en zorgde voor een mooie reeks van foto’s.

Exterieur

Wanneer je de wagen voor het eerst ziet, valt de kleur je meteen op. Audi koos er namelijk voor om de wagen in een beperkt kleurenpalet te maken waaronder turboblauw, gletsjer wit, ibis wit, manhatten grijs, pythongeel, mythos zwart en tangrood. Wij mochten op pad met de turboblauwe editie. En ja hoor, iedereen heeft je meteen gezien! Het design van deze wagen is van hoge klasse en dat blijft niet onopgemerkt. De ledkoplampen zorgen voor een optimaal zicht op de rijbaan. De optionele Matrix ledkoplampen verlichten de rijbaan fel en gelijkmatig en zijn dankzij de unieke Audi lichtsignatuur ook een streling voor het oog. De  17 inch lichtmetalen 5 – spaak velgen geven de wagen een sportieve look. Heeft u liever wat grotere velgen, dan is er nog de keuze tussen 18 en 19 inch velgen in zeer variabele sets. Daarnaast kan er gekozen worden voor dakrelingen of een spoiler, maar ook buitenspiegels in carbon zijn zeker mogelijk!

Motorinhoud

Ons testmodel betreft een 150 pk sterke 1.5 tfsi benzine. De motor is stil en soepel en bewijst zijn kracht als we het gaspedaal induwen. Zelfs aan een topsnelheid van 224 kilometer per uur heeft de wagen geen enkele moeite om zich stevig op de weg te houden. In slechts 8,2 seconden komen we aan een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur. Er is ook een S line 30 TFSI en de S line 35 TFSI S tronic te verkrijgen als benzinemotor. Rij je liever met een dieselmotor, dan is dit voor de Audi A3 Sportback S line ook geen enkel probleem. U heeft de keuze tussen de S line 30 TDI en de S line 35 TDI S tronic. Maar naast dit alles zou deze wagen misschien toch enkele pk’s meer mogen hebben. De Mercedes A- klasse is de meest beruchte concurrent van de Audi A3 Sportback.

Interieur

Deze Audi A3 Sportback is vervaardigd uit duurzaam materiaal, dat merk je zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van de wagen. Het interieur is van een hoog niveau en bevat een waslijst aan opties. Het 10,1 inch touchscreen scherm vooraan oogt zeer degelijk en laat zich gemakkelijk te bedienen. Het navigatiesysteem herkent de voorkeuren van de bestuurder, waardoor je zelf kan kiezen hoe je de wagen instelt. De standaardopties zoals parkeersensoren achteraan, een digitaal instrumentenpaneel, airconditioning, DAB+ radio en een multifunctioneel, met leer bekleed 3-spaaks sportstuur zijn natuurlijk mooi meegenomen. Extra opties zoals spoor assistent, noodremhulp, cruise controle, verkeersbordherkenning, Audi design selection interieur en nog zoveel meer, kunnen het comfort alleen maar verhogen.

Onze conclusie

De nieuwe Audi A3 biedt een zeer aangenaam gevoel aan veiligheid in de wagen. Daarnaast maakt deze wagen indruk met zijn verfrissend, uitdagend exterieurdesign, een strak interieurdesign en over het algemeen verfijnde rijeigenschappen. De prijs daarentegen is voor een full optie nogal aan de hoge kant. Onze testwagen had een prijskaartje van 41.690 euro, maar daar staat merkbaar meer kwaliteit en een hightech uitrusting tegenover. Wanneer u een standaard model van deze Sportback S line wenst, loopt de prijs op tot 31.700 euro. De wagen is geschikt voor iedereen die houdt van een sportieve look. Zoek je een gezinswagen, dan is deze Audi wellicht minder geschikt. De beenruimte achteraan is ons wat te klein. Desondanks is deze wagen een streling voor het oog en tevens eentje waar je jarenlang met plezier mee zult rijden.

Al een beetje overtuigd? Dan zal het complete fotoalbum van onze trip de rest wel doen.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws