Philippe Huart wil binnen twee weken het podium

Philippe Huart is een naam die in de Belgische autosport onlosmakelijk met merkencompetities verbonden is. De Leuvenaar is daarom ook een vaste waarde in de Ford Fiesta Sprint Cup, een competitie die afgelopen weekend aan de tweede meeting van het seizoen toe was, op het TT Circuit Assen. Huart kende een moeilijke start van het weekend met een motorwissel en heel weinig rijtijd voor de kwalificaties, maar overtuigde met een zesde en een vijfde plaats in de races. De curve gaat omhoog en in Zandvoort, over twee weken wil Huart richting het podium rijden. Ook de schitterende prestatie van het team Belgium Racing/Ford Peerlings, met een algemene zege voor Dylan Derdaele en twee overwinningen bij de Juniors van Tomas De Backer stemmen Philippe Huart positief.

“Het spreekt voor zich dat ik zonder die motorwissel en het verlies aan rijtijd in de vrije trainingen, zeker nog beter had kunnen scoren”, blikt Huart na het weekend terug. “We beschikken niet over zeeën van tijd en het uurtje dat je hebt om de wagen af te stellen en de piste te leren kennen, is de basis van de rest van het weekend en je prestaties in de races. Mis je dat, dan start je sowieso met een behoorlijke achterstand op de concurrentie en ik verzeker je, die is stevig in een merkencup als deze. Anderzijds heb ik wel enorm veel respect voor de jongens van het team die in een korte tijdspanne de krachtbron van de Fiesta hebben vervangen. Top werk, zoals altijd bij Belgium Racing/Ford Peerlings en ik kijk uit naar het vervolg!”

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws