Circuit Zolder goes NASCAR

Twee weken geleden werd op het ‘Autodromo di Vallelunga’ in Italië het startschot gegeven van het nieuwe seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series. In de EuroNASCAR Pro waren de overwinningen voor Hezemans en Ercoli, daar waar Dauenhauer te sterk was bij de EuroNASCAR 2. Dit weekend verwelkomt Circuit Zolder de NASCAR Whelen Euro Series in een op en top Amerikaans sfeertje met zowel zaterdag als zondag telkens twee races.

Met zes zijn ze, onze landgenoten die we dit weekend op het Limburgse asfalt aan de start zien verschijnen. Stienes Longin zien we in de EuroNASCAR Pro aan het stuur van de #11 Chevrolet Camaro van PK Carsport, daar waar Marc Goossens met de #98 Ford Mustang van het Italiaanse CAAL Racing voor eigen publiek zal willen schitteren. Verder zien we in de #24 van PK Carsport Alon Day voor wie Zolder natuurlijk geen onbekend terrein is, maar het team uit Hasselt zet nog een derde wagen in, de #43 Chevrolet Camaro, doch op het moment van schrijven is nog niet geweten wie met die wagen zal rijden.

Schakelen we over naar de EuroNASCAR 2, dan zien we daar maar liefst vier landgenoten aan de start. Simon Pilate, die in Italië enkele mooie dingen liet zien maar geen geluk kende in beide races, zal zich in eigen land willen bewijzen. Wie Simon wil zien rijden houdt best de wagen met het nummer 6 op de deuren in het oog, een wagen van Feed Vict Racing van onder andere Jacques Villeneuve. Ook Guillaume Dumarey (#24 Chevrolet Camaro – PK Carsport) en Dylan Derdaele (#98 Ford Mustang – CAAL Racing) waren er in Italië bij en zullen dit weekend in Zolder het beste van zichzelf geven. Beiden kennen Circuit Zolder immers op hun duimpje, zij zullen ongetwijfeld beter willen dan op Vallelunga. Pol van Pollaert zien we dan weer starten in die derde Camaro van PK Carsport. Nog voor PK Carsport start de Amerikaanse Julie Landauer in deze klasse.

In totaal staan er dit weekend maar liefst 25 wagens en 44 piloten aan de start en dat zal net als andere jaren voor het nodige spektakel zorgen. De vrije trainingen staan overmorgen, in de namiddag, op het programma. De kwalificaties en beide races in beide categorieën zijn voor zaterdag en zondag. Weet dat alle vier de races live te volgen zijn op YouTube.

De foto’s gebruikt in het artikel zijn van vorig jaar, klik hier voor het album 2019.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws