RACB MCup bereidt zich voor op de tweede wedstrijd dit seizoen!

Na meer dan een half jaar stilte kan de 2e manche van het BRC eindelijk gereden worden na tal van annulaties of verplaatste wedstrijden. De Aarova rally van Oudenaarde kreeg de eer om gepromoveerd te worden tot BK niveau, en de organisatie van de MCup besloot ook meteen deze wedstrijd op te nemen in de hertekende kalender. Ook de South Belgian Rally en de Spa Rally werden aan het RACB MCup kalender toegevoegd.

Elf MCup teams komen dit weekend aan de start in Oudenaarde, maar meerdere vaste waarden in de MCup hebben hun plannen voor 2020 herzien. Zo komen Patrick Diels, Franky Boulat en Philip Lommers, zijnde het volledige podium van de Haspengouw, niet aan de start van deze wedstrijd. Dat biedt natuurlijk perspectief voor de andere deelnemers om te strijden voor de overwinning! Als eerste MCup’er start Bjorn Syx tussen de Historics met zijn imposante BMW E30 M3. Hij moest opgeven in Haspengouw met mechanische pech toen hij virtueel op het podium stond. Hij mag zich meteen ook topfavoriet noemen van het elftal.

Iets later in de startorde krijgen we een peloton met Tom Ceuppens, Kurt Braeckevelt, Chris Vandamme, Lorenzo Vandenheede en Wim Muilwijk. Tom Ceuppens gaat op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen, terwijl Kurt Braeckevelt van alle deelnemende teams het best geklasseerd staat in het kampioenschap. Hij zal willen profiteren van de afwezigheid van de drie tenoren die voor hem staan in het kampioenschap om een maximale puntenoogst mee naar zijn thuishaven te nemen. Datzelfde geldt voor Wim Muilwijk, Chris Vandamme en Lorenzo Vandenheede, die respectievelijk als vijfde, zesde en achtste finishten in de Haspengouw. Zij zullen alvast mee willen genieten van de punten voor de eindstand in het kampioenschap. Mathias Vanhee, die in de Haspengouw Rally helaas de handdoek moest werpen, is ook weer van de partij. Hij hoopt op een probleemloze rally en wil de teleurstelling van toen uitwissen met een mooi resultaat.

Nog enkele rijders die er niet bij waren in de Haspengouw, maken hun opwachting in de Aarova Rally. Steve Brown komt met zijn 130i aan de start. Wouter Lievens en Eric Deprez, beide met een BMW E36, kennen we reeds uit het verleden. Zij gaan de strijd aan voor een dichte ereplaats. We verwelkomen tenslotte ook een nieuw gezicht in de MCup familie: Loic Pirot treedt voor het eerst aan met zijn BMW M3.

Met een hele week regen voorspeld, belooft het net zoals in de Haspengouw een tricky en vettige wedstrijd te worden. Door de korte wedstrijdafstand zal elk foutje cash betaald worden. Afspraak komend weekend voor drie rondes van drie klassementsproeven en net geen 100 km tegen de klok. Hou het veilig en coronaproof!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws